Cytat: darekdeante
Czyli mam rozumiec ze korzystając z eskk nauka jest bardzo dluga?. Na róznych kursach przerobilem tak do połowy książek pre-intermediate. A wiem ze kuersy stackonarne jak dla mnie efektu nie daja pożadanego. Lubie uczyc sie wieczorami. A moze eskk+supermemo+Angielski,No, problem!
Najskuteczniejszą metodą nauki jest 4O (ołówek w łapie, olej w głowie i ołów w D...).
Jeli na różnych kursach przerobiłeś połowę materiału, to znaczy że brakuje Ci wszystkich tych trzech O.
Kurs ESKK składa się z trzech częśći, każda z nich przeznaczona jest na 1 - 1, roku. Nie da się jej (t.j. jednej częśći) przerobić krócej niż w rok.
Przerobienie kursu dla początkujacych nie da Ci możliwości rozumienia partnerów biznesowych w wystarczającymn zakresie.
Ale kup go jeśli chcesz. Kup od razu cały kurs wyjdzie Ci to trochę taniej. Tylko za rok napiszesz: "Mam 20 przesyłek ESKK, z czego 19 nierozpakowanych". Ktoś już tak pisał na tym forum. Poszukaj w Archiwum.
Nauka jezyka nie polega na tym żeby mieć tuzin, albo nawet kopę materiałów, ale na tym, żeby przynajmniej jeden przerobic od deski do deski.