Witam! Jak w temacie - reward sprachkurs klaus henry i sm ux niem i ang. Proszę Was o pomoc , jak sobie to w czasie rozłożyć. Z angielskim nigdy nie miałem problemów, miałem problemy tylko z chęciami. Ale jak trzeba było to w chwilę się nauczyłem. Gorzej z niemieckim, bo niemieckiego nigdy się nie uczyłem i zaczynam od zera. Miałem angielski podstawowy. I w ogóle, jak się przygotować do IELTS, żeby napisać jak najlepiej. Myślę, że moim celem by było 4/5 IELTS. Może kiedyś na jakiś uniwerek średni pojadę do UK. Albo do izby rzemieślniczej do niemiec (tu trzeba tylko B1) Ale to tak ewentualnie. mam całe dni wolne, nawet mi się nudzi, a lekarz każe się czymś zająć. Mam schizofrenie, tak że nie wybieram się na razie nigdzie do pracy czy na studia.
Mam takie jeszcze pytanie - czy do szkół językowych są nabory tylko na wrzesień / październik, czy można się zapisać w styczniu, czy w lutym (kiedy dokładnie). Bo za elementary czy beginner nie mam zamiaru płacić, takie rzeczy to ja sobie w domu powtórzę. Przynajmniej ja tak to sobie wyobrażam.
Gdzieś tam na tym forum przeczytałem , zę reward to 2 lata nauki. A ja tu widzę, że razem z tymi lekcjami powtórkowymi jest 200 lekcji. Jakbym się uwziął , to mógłbym kilka lekcji dziennie brać(przynajmniej elementary), ale nie będę przesadzał.
Oj, coś mi się wydaje, że będziecie się śmiać. To jak mam się uczyć do tego IELTS?? A z tym rozłożeniem lekcji (ile czego dziennie) chodzi o to , bo ja sobie pomyślałem, że każdy program pod innym kątem uczy - reward do matury, PH do słownictwa itp.
Aha. Mam renty i zasiłku pielęgnacyjnego 750 złotych.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i poizdrawiam!