Jak dodać słowka do SuperMemo -opis

Temat przeniesiony do archwium.
Postanowiłem dodać kilkadziesiąt nowych słówek (frazale) do SuperMemo SpeedUp. Skutecznie zniechęciłem się po dodaniu... trzech jednostek! A to wszystko przez skomplikowana procedurę dodawania. Bo należy dodać jednostkę do konkretnego drzewka, wpisać nowe słówka i ich tłumaczenie (to akurat najprostesze), zmienić czcionkę, usrawić tło, etc. i tak w kółko. Nie da się jakoś tego uprościć? Np. czy jest może jakiś szablon z tłem, czcionką, wpisuje się tylko słówko pol. i angielski odpowiednik, klika się dodaj i potem dodaje się następne słówki i następne? ;) To pytanie szczególnie do Bejotki, który kiedyś coś wspominał o dodawaniu bazy, zmienie czcionek, teł, dodawaniu dźwięku, etc.
To proste. Musisz wykonac następujące czynności.

1. Zduplikuj (Ctrl+Alt+U) dowolny element bazy.
2. Naciśnij Alt+T i wpisz nazwę szablonu np. My Template.
3. Usuń wpisy w pytaniu i odpowiedzi.
4. Kliknij prawym klawiszem myszy na komponencie dźwiękowym (Klawiaturka).
5. Wychodząc z okna, które się pojawiło wykonaj Links->Delete Registry link i zatwierdź usunięcie linku.
6. Zrób to samo dla drugiej klawiaturki.
7. Ustaw kursor na dowolnym punkcie tła, kliknij prawym klawiszem myszy i wykonaj Template->Save as a default. Zatwierdź operację.

Od tej pory każde CTRL+A otworzy Ci nowy element z tym szablonem.

Jeśli chcesz mieć kilka różnych szablonów (jest to możliwe) pogimnastykuj łepetynę.
Dzięki! O to mi chodziło :)))

« 

Matura

»

Pomoc językowa