SuperMemo - jak i kiedy zaczęliście? :)

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć :)

Mam ciekawe pytanie do Was ;). Kiedy i w jaki sposób zaczęliście uczyć się z SuperMemo oraz ile słówek już przerobiliście?

W moim przypadku:
kiedy - od listopada 2005 (jak dotąd przerobiłam SM Basic English i 12% SpeedUp!)
jak - zupełnie przypadkowo, przygotowując się do kartkówki ze słówek postanowiłam ściągnąć z Internetu jakiś program, który pomoże mi się ich nauczyć. znalazłam jedynie archiwalną wesję eteachera, jednak po kilku dniach ściągnęłam supermemo (o ile dobrze pamiętam - 98). polubiłam ten program, zakupiłam supermemo basic enghish i przerobiłam je w dwa miesiące, potem wzięłam się za speed up!, który "robię" do chwili obecnej. :)

A jak to było u Was? ;D
u mnie najpierw experymentowałem z róznymi programami był e teacher.e Maestro,tester i już nie pamiętam co jakaś super pamięć,z supermemo zetknołem się pare miesięcy tem ale troche mnie na początku zniechęcił więc odłozyłem i pobawiłem się tymi po wyzej,ale te to dopiero mnie zniechęciły więc wrócuiłem do sm 98 i wziołem go na tapete,potrfie tworzyć bazy naewt z dzwiękim ,potem kupiłem rozmówki i tak mi zostało jestem zadowolony i szczęsliwy i mam zamiar kupić teraz Easy english plus opracowany z supermemo opis na forum.

masz już kilka miesięcy za sobą z supermemo
jak oceniasz sam siebie ile ci pomógł,i jak poprawił Ci pamięć
Ja zaczołem we wrześniu 2005 i do teraz przerobiłem 79% materiału. Wciągający programik.
Mam jeszcze pytanie odnośnie SM , jak zwiększyc liczbę słów w powtórkach ?
Po prostu ucz się więcej słówek :)
Mi program bardzo pomógł. Myślę, że te 69 złotych, które zainwestowałam w kupno najpierw BE, a potem ponownie w SpeedUp... po prostu ten program wart jest majątek! :) Nie wyobrażam sobie nauki języków obcych bez Supermemo :).
Poruszałem ten temat niedawno na forum poczytaj posty,w temacie będzie "Forgeting index" lub tylko "Forgeting"
Temat przeniesiony do archwium.

»

Kultura