Rosyjski w supermemo

Temat przeniesiony do archwium.
Czy wie ktoś może co należy zrobić żeby stworzyć bazę do nauki w SuperMemo 98 z rosyjskimi bukwami ?
Odpowiedź na to pytanie zależy też trochę od tego jaka to ma być baza. Czy chcesz, żeby bukwy pojawiały się tylko w elementach tekstowych (pytanie i odpowiedź tylko na ekranie) czy również w "Spellpadach" (elementach wymagających wpisania odpowiedzi).

W pierwszym przypadku jeśli potrafisz pisać w WORDzie po rosyjsku, musisz zdefiniować w SM font rosyjski taki, jakiego używasz w WORDzie, pisać rosyjskie dane w WORDzie i przenosić je poprzez schowek do SM.

Jeśli chcesz wpisywać odpowiedzi po rosyjsku w trakcie nauki. Musisz dodatkowo po otwarciu bazy rosyjskiej wybrać rosyjską klawiaturę.
chciałabym żeby były zarówno elementy tekstowe na ekranie jak i "Spellpady" do wpisywania bukw, próbowałam właśnie kopiowanie bukw z Worda, ale otrzymałam w rezultacie kilka znaków zapytania, czy jest jakiś inny sposób na otrzymanie bukw ?
Musisz definiując rosyjski font w komponencie SM wybrać skrypt Cyrylica.
W tym celu ustaw kursor na "rosyjskim" polu, naciśniej prawy klawisz myszy i wybierz: text->new font, a następnie np. Arial, pogrubienie, 14, kolor: czarny, skrypt Cyrylica.

To pozwoli Ci uzyskać bukwy na ekranie w elementach tekstowych, żeby otrzymać bukwy w spellpadach musisz pogrzebac w ustawieniach regionalnych w Panelu sterowania.
Bejotka, bardzo dziękuję Ci za pomoc :) Twoje ostatnie intrukcje sprawiły, że udało mi się wstawić rosyjskie bukwy do sm :)

Zostaw uwagę