First Steps in English- algorytm ???? POMOCYY !!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ;-)
Czy ktoś zna algorytmu, wg którego program First Steps In Engllish układa sobie pliki w katalogu Elements ??? Redakcja supermemo nie zna :-( Zalezy mi aby słuchac tego w formacie mp (przekonwertowanie to nie problem) ale chcialabym miec cała lekcję w jednym pliku, słowka, ćwiczenia, teksy, tłumaczenia....Bardzo mi na tym zalezy, bo niedługo będe chciala kupic NSE a nie będe mogła spędząc tyle czasu przy komputerze. Pozdrawaim czytających post i czekam na odpowiedź. Ewa P.
Po co Ci algorytm? Program CDex przepisze Ci na hdd i od razy przekonwertuje pliki w takim formacie w jakim są na płycie CD I z powodzeniem możesz je skopiować na MP3 -player. Chociaż. wierz mi, o wiele lepiej jest mieć je nie w postaci jednego wielkiego pliku, a w 9-11 plikówq (osobno słowniczek, osobno dialogi i osobno każde z ćwiczeń. Ja bym nawet słowniczki, które liczą sobie po ok. 100 wyrażeń podzielił na mniejsze sekcje liczące 10-20 słówek. Nauka z takimi plikami będzie o wiele skuteczniejsza.

Nie zaczynaj też nowych wątków by zadawać to samo pytanie troszeczkę inaczej sformułowane. To powoduje tylko bałagan w forum.
jezeli ucze sie jednej konkretnej lekcji to chce sluchac tylko tej lekcji, a nie wszystkich 8 , bo tyle zawiera płyta.i nigdzie nie widzialam podobnego tematu !
> nigdzie nie widzialam podobnego tematu !

A ja czytałem, być może na innym forum. Przepraszam.

>jezeli ucze sie jednej konkretnej lekcji to chce sluchac tylko tej
>lekcji, a nie wszystkich 8 , bo tyle zawiera płyta.

Cóż jeśli już kupiłaś tę wersję kursu (z płytami zamiast kaset) to musisz podejść do sprawy inteligentnie:

1. Zapisz płytę na HDD przy uzyciu programu CDex jako plik WAV, przy użyciu edytora dźwięku (CoolEdit lub GoldWave) podziel go na lekcje i przeformatuj na MP3 przy użyciu programów CannaMP3 lub WAVtoMP3.

Mozesz też kupić podręcznimk wydany przez PWN "Angielski? No Problem!" Zawiera on gotowe pliki MP3. Jest to unowocześniona przez autora wersja FSE i NSE, składa się z 3 części, które można kupować osobno.
dziękuję, ten zakup to niezły pomysł. zaryzykuje i kupię . Dziękuję

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę