Skroty klawiszowe SM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Czy mozna zdefiniowac skroty klawiszowe do SM zalezy mi na przypisaniu klawiszy do oceny tzn.
Brawo dobrze slabo zle itd.
A moze istnieja a ja o tym nie wiem, jak dla mnie jest to spora wada tego programu

Jedynie co znalazlem
http://www.anglista.org/moodle/mod/resource/view.php?inpopup=true&id=1188

Pzd.
Andrzej
W moim działają 1 2 3 4 5
wow domyslnie tak bylo, czy trzeba bylo cos zmienic w ustawieniach ?
w jakiej wersji klawisze 12345 dziaja ?
prosba o kontakt [email]
W SM98 i FCE Words domyślnie.
FCE to jaka wersja SM ja mam 2004 Build 1.3.07 SR, to pewnie gdzie w opcjach tkwi bo nie wierze zeby zlikwidowali tak istotny szczegol, czy moglbym prosic o podeslanie twojego pliku ini, Katalog Bin\Sm8.ini + ewentualnie plik systems\FCE\ks.ini

Bede bardzo wdzieczny mail2andrzej(at)go2.pl
oczywiscie chodzilo mi o katalog bin\sm8.ini
Klawisze 0...5, jako oceny działają we wszystkich wersjach SM, chyba, że element jest typu SpellPad lub MCT, wtedy prograsam wystawia oceny (2 lub 5).
Czy mozesz mnie oswiecic bo jestem lamerem w tym temacie, zaczynam swoja "przygode" z SM i nie wiem o czym mowisz, bede bardzo wdzieczny za pomoc, bardzo mi przeszkadza brak tych skrotow.

Czy moge uaktywnic te klawisze ?

mai2andrzej(at)go2.pl
[gg]
Spellpad to pole do sprawdzania pisowni.

SM98 jest dostępne w sieci za darmo, więc możesz sobie sam ściągnąć i sprawdzić.
Wolniej mam kurs ktory kupilem, dodalem go do SM, ktory kupilem wczesniej i gdzie mam to zmienic, mam edytowac caly kurs czy tylko w pliku ks.ini to zmieniam.

Prosze o informacje gdzie to sie zmienia czy w plikach czy w widoku zaawansowanym.
Ja Ci nie pomogę w sprawie ustawień zaawansowanych, ale może najpierw znajdź (albo stwórz) jakiś element bez spellpada i sprawdź, czy te skróty działają. (A może trzeba nacisnąć numlock??)
Prawdopodobnie u Ciebie te skróty nie działają dlatego, ze pracujesz na poziomie początkującym (ze skórkami). Ja zawsze namawiam, zeby przejść do poziomu wyższego i wyrzucić z dysku plik skórki.

SPELLPAD to element, w którym musisz wpisać odpowiedź i program sam ja ocenia.

MCT, to z kolei element, w którym program proponuje kilka odpowiedzi, a Ty usisz kliknąć na prawidłowej. Po kliknięciu program wyświetla prawidłową odpowiedź na zielono, nieprawidłowe na czerwono.

Elementy Spellpad i MCT (Multi Choice Test) nie ystępująw bazach Basic English i Advanced English, mozesz je spotkać w bazach Angielski w 60 dni i Easy English.
thx pomoglo, skorki zostaly wyrzucone :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego