SuperMemo Mobile -- synchronizacja

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć.

Mam najnowszą wersję SuperMemo Mobile -- czyli wersji SuperMemo UX dla palmtopów (Windows Mobile).

Pomyślnie zaimportowałem kurs do PDA, ale co z dotychczasowym postępem? Jak go przenieść? Nie mam przycisku "synchronizacja" w głównym menu.

Pozdrawiam.
Pisałem du SM w tej sprawie kiedyś. Na tą chwilę nie można przenieść postępów w nauce. Opcję synchronizacji planują dopiero wprowadzić w przyszłości.
Hmm. To dziś ten program jest właściwie bezużyteczny ;-)

A szkoda.
Czy ktoś wie czy coś się zmieniło w tej kwestii? Od momentu gdy dowiedziałem się o istnieniu supermemo mobile, za pewnik przyjąłem możliwość synchronizacji postępów w obie strony. Aż dziw że nikt o tym nie pomyślał. Jedyną użyteczność można mieć z kupionego kursu cały czas przerabianego na PDA. A przecież tyle osób rozwija swoje bazy, których na bieżąco się uczą.

Kompletny bezsens, trzeba skończyć tworzenie kolekcji, żeby przenieść ją na PDA, bo przecież nic się w trakcie nie dogra :(
Oczywiście.

Poza tym wygodnie jest w domu korzystać z SM przed ekranem komputera -- a tylko poza domem na ekranie PDA.

Wg mnie to kluczowa kwestia, nie ma nawet co pracować nad innymi funkcjami, dopóki nie ma synchronizacji.

Póki co polecam SuperMemo klasyczne (np. 2006) + SuperMemo CE.
a można je synchronizować w jakiś cywilizowany sposób?

i tak przy okazji: słyszałem że w SMM CE jest ograniczenie kolekcji do 10.000 elementów [kiedyś było] - czy tak jest nadal czy już rozwiązano tą kwestię?

[info które czytałem na ten temat wyjaśniało że zbyt duże kolekcje znacząco zwalniałyby PDA - ale było to w czasach sporo wolniejszych urządzeń przenośnych- dzisiaj palmtopy i tel mają procki kilka razy szybsze od mojego pierwszego kompa stacjonarnego] stąd powyższe pytanie
Siema siema... ostatnio zastanawiam sie nad SuperMemo na PAD bo zdaje sie ze to jedyny program nauki jezyka na PAD. Mam pytanie do Tych co juz maja ten programik a mianowicie jak wyglada sprawa licencji, tzn kupujac SuperMemo UX i majac SuperMemo mobile czy moge zainstalowac program na PC w domu a pozniej zainstalowac ja na PAD??? Pomijam juz kwestie aktualizacji postepu jednego i drugiego, pytanie tylko czy na jednej licencji moge instalowac program na PC i PAD??? Z gory dzieki za pomoc

pozdrvm
SM Mobile i SM UX są darmowe dla użytku prywatnego [prosze mnie poprawić jak się coś zmieniło]

mi osobiście po kilku próbach dużo bardziej odpowiada SM CE - nie wiem czy to akurat kwestia nietypowej rozdzielczości mojego PDA [ samsung i780] ale SM CE lepiej mi się wyświetla i dużo wygodniej się na nim pracuje

SM Mobile + SM UX nie dotknę się dopóki twórcy nie wypuszczą wersji z możliwością swobodnej synchronizacji baz

pozdrawiam

PS. SM CE jest co prawda programem płatnym ale niedrogim
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę