WAŻNE - FCE Words SuperMemo

Temat przeniesiony do archwium.
Do wszystkich, którzy poszukują niemal darmowego SuperMemo - do dzisiejszego wydania \"Rzeczpospolitej\" dołączony został program \"FCE Words\" oparty właśnie na SuperMemo. Nie tylko sam engine jest dobry (jak zawsze;)), ale przejrzałam również program - to spora baza słów wybranych z testów FCE, wszystkie z wymową, przykładami (i wymową przykładów), całość z tłumaczeniami na polski. Słownictwo testowane jest podwójnie tj. przekład z polskiego na angielski i vice versa, ponadto są strony nietestowane ze zbiorczymy zestawieniami słów, przykładów, tłumaczeń (po 5 na stronie). Jest też garstka ciekawostek na temat krajów anglojęzycznych. Całość zawiera 2250 jednostek i myślę, że może być przydatna także dla osób znających angielski lepiej niż na poziomie FCE (o ile słownictwo nie jest zbyt skomplikowane, to już bezbłędne przetłumaczenie zdań bywa dość trudne). Polecam bieg do kiosku ;).
Tawananna, jesteś WIELKA, dziekuję. Udało mi się jeszcze to kupić.
>Tawananna, jesteś WIELKA,
Ależ skąd, ja tylko próbuję dorównać Tobie :).

> dziekuję.
Nie ma za co :).

>Udało mi się jeszcze to kupić.
Właśnie, ciekawe, czy sprzedaż \"Rzeczpospolitej\" poszła dziś w górę. Jakoś specjalnie chyba tego nie promowali, ja kilka dni temu zobaczyłam przypadkowo okładkę gazety z informacją.

I co sądzi na temat płyty ekspert? :) Ja jeszcze nie zdążyłam dokładnie przejrzeć bazy, ale na razie jestem pod wrażeniem - wygląda na dobrą robotę. Pozostaje mi się modlić o podobny zestaw do CAE... kiedyś ;).
Ja też jej jeszcze nie przejrzałem dokładnie, ale to co widzę wystarcza, by ocenić ją bardzo wysoko. Brakuje mi tylko jeszcze opcji z wpisywaniem angielskiej odpowiedzi. W bazie Angielski w 3 miesiące była opcja \"dyktando\", tzn. trzeba było napisać angielski zwrot na podstawie odczytaneo przez lektora tekstu. Tu tego zabrakło, ale mimo wszystko Firmie należy się duże uznanie.

BJK
noo. trzeba przyznać że progam całkiem niezły chociaż nie obyło sie bez pewnych wpadek.. najbardziej mi sie podoba to tłumaczxenie: His success was effortless- Jego wysiłek nie wymagał wysiłku :-)
no i w godzine poszło 5%, myślałem że będą trudniejsze zwroty, raczej w 20 dni można sobie poradzić z tym programem
uff... a już myślałem że niepotrzebnie sobie kupiłem speed up a jednak FCE Words sie do niego nie umywa
hej, male pytanko do wszystkich z tego watku;) na jakim etapie jestescie z nauka?? chodzi mi o egzaminy?? zapisujecie sie moze na sesje zimowa 2004? pytam, bo szukam bratniej duszy, nieco skolowanej jak ja teraz, bo nie wiem co robic.
a tak w ogole to ile sie uczycie dziennie/tygodniowo?
dzieki
no ja zdaje FCE w sesji zimowej w tym roku, a z moją nauką to jest tak że nie jestem zbyt systematyczny , chociaż ostatnio zaczem sie uczyć z super memo(speed up), a tak ogólnie to chodze do szkoły językowej przygotowującej do fce, kiepsko mi nie idzie ale dopiero od października mam zamiar sie zacząć uczyć \"na serio\" pod kątem tego egzaminu
Witam!Czy ktoś mógłby przegrać mi ten program z Rzeczypospolitej bo nie zdążyłam kupić.Posiadam bardzo dużą ilość programów do angielskiego i innych języków na wymianę. [email]
Dołączam się do prośby [email]
ja rowniez jesli mozna ;)..bardzo prosze...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa