Który kurs z Edgarda+słownik

Temat przeniesiony do archwium.
Mam 24 lat, od jakiś 2 lat nie mam większego kontaktu z językiem angielskim.
Wcześniej uczyłem się go trochę w szkole średniej i nieco na studiach (osiągnąłem poziom średnio zaawansowany)
Obecnie chcę odświeżyć zdobytą wiedzę i znacznie poszerzyć znajomość angielskiego.

Po lekturze wielu wątków dotyczących multimedialnych kursów językowych jestem raczej zdecydowany na coś z Edgara.
Zastanawiam się jednak, który z ich kursów będzie dla mnie najlepszy:
Profesor Henry 6.0 MEGAPAKIET
Angielski Kurs dla wiecznie początkujących (Książka + 8 x CD + Program komputerowy)
Angielski Kurs dla wiecznie początkujących mp3 (Książka + Program + 2 x CD mp3)

Pierwszy pakiet jest zdecydowanie droższy od pozostałych i zastanawiam się czy od niego zaczynać? Kurs dla wiecznie początkujących w obu wydaniach jest chyba identyczny, różni się chyba tylko ilością płyt i formatem zapisu.

Poza tym poszukuje dobrego słownika. Może będę wstanie poradzić sobie z ang-ang, a może są też takie które są ang-ang+pl.
Na jakie wydawnictwo się zdecydować:
Longman, Oxford, Cambridge?
W twojej sytuacji zacząłbym od pozycji "Angielski dla wiecznie początkujących". Pozwoli Ci to przypomnieć sobie wszystko, co zdążyłeś zapomnieć. Potem kupowałbym pojedynczo po kolei "PH Gramatyka 6.0" Nowe wydanie zawiera również trenera wymowy, później "PH słownictwo", ale sprawdzaj na stronie (kolejne wydane ma być również z trenerem wymowy).

Ze słowników polecam "Longman Słownik Współczesny" i Słownik YDP Collinsa". Oba są dwujęzyczne ale bardzo dobre. Z angielsko angielskich polecam Longmana i NODE Oxforda.
Czy kursy Edgara w tym "Kurs dla wiecznie początkujących" będzie działał na platformie Windows 7?

Może uważasz że "Słownictwo" z tego wydawnictwa jest dobrym rozwiązaniem jeśli chodzi o naukę słownictwa? Czy są jeszcze inne kursy multimedialne, które pozwalają dość intensywnie wspomagać przyswajanie słownictwa (przy bardzo dużym zdeterminowaniu)?
Powinny działać, jeśli nie to wina będzie po stronie Microsoftu.

SuperMemo Extreme English, moim zdaniem wczesniejsze wydanie (pod MSM) jest lepsze.
SuperMemo Extreme English z tego co czytam na forum ma wiele różnych wydań.
Jak sprawdzić czy potencjalnie kupowany program jest w wersji MSM?

Czy "PH słownictwo" dużo ustępuje temu programowi?