no tak, ale może np. w sobotę albo w niedzielę?
Wiem, wiem, na imprezę czasami trzeba iść, odpocząć czy coś innego, a tu jakieś lekcje.... ale przecież nikt nie mówił, że będzie łatwo:) Trzeba się trochę poświęcić.
Jestem teraz na poziomie mniej więcej DELE intermedio i się zastanawiam czy zdawać egzamin w najbliższej sesji czy nie.
Bo w sumie papier mi nie jest potrzebny....
ale może by się tak sprawdzić? ....
ale to kosztuje.....
więc... nie wiem:)
Słówka z Prof. Pedro przestałam przerabiać kilka miesięcy temu kiedy stwierdziłam, że te co zostały są trochę bez sensu - porównując do tego co się powinno znać z angielskiego na tym poziomie to były trochę bez sensu.
Prof. Pedro jest fajny do pewnego etapu, ALE brak tam bardziej abstrakcyjnych czasowników oraz zwrotów i idiomów.
Od września uczę się wyłącznie z własnej bazy.
Korzystam teraz z książek do DELE.
Jeśli potrzebujesz czegoś z gramatyki to polecam
Gramatica basica del estudiante de espanol - od poziomu A1 do B1. Wg mnie jeśli ktoś opanuje to co tam jest to naprawdę nie trzeba kupować więcej książek z gramatyki (ewentualnie można porobić trochę ćwiczeń w necie).
Oprócz tego prenumeruję magazyn hiszpański (z Am. Łac.), czytam książki i oglądam hiszpańskie seriale.
jeśli chcesz coś na łatwiejszy poziom to polecam też Prof. Pedro rozumienie ze słuchu.