Raz jeszcze import baz do SM UX

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Chciałem zapytać, czy udało się komuś zaimportować słownictwo z pakietów Extreme (lub innych) do SuperMemo UX włącznie z nagraniami lektorów? Czytałem nieco o wtyczkach lecz do końca nie mam pewności czy się da i jak.
Wiem że jest nowy zestaw do nauki słownictwa po UX, ale ja korzystam z SuperMemo Mobile na PDA i na pytanie do wydawców czy będzie działać dostałem odpowiedź negatywną ("Ze względu na dużą objętość kursów z serii Extreme English, nie działają one na tej wersji aplikacji SuperMemo Mobile").
Mam jeszcze nadzieję, że zaimportowanie i ewentualne podzielenie bazy na mniejsze kawałki pozwoli z niej korzystać na SM Mobile.
Pozdrawiam i czekam na wszelkie informacje.
Skoro nikt nie odpowiada to proponuję się skontaktować bezpośrednio z mc2 za pośrednictwem jego strony z wtyczkami. Chociaż nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje bo mi jakoś ostatnio nie odpowiada.
Za ponmoca wtyczek do UX możesz to zrobić:
http://smuxplugins.codeplex.com/

Osobiście przeniosłem ok 10% bazy bo takie coś trwa dosyć długo, ale możesz przenieść cała wersje SuperMemo Extreme English (MSM)
A mógłbyś powiedzieć jak udało Ci się przenieś nagrania lektora?

Ja zrobiłem dwie próby:
-wyeksportowałem bazę z MSM jako Q&A, w efekcie SM Mobile przyjmuje tekst, ale najwyraźniej znacznik S: nic dla niego nie znaczy, bo ścieżki z nagraniem nie przyjmuje,
-wyeksportowałem bazę z MSM jako NodeAsText, zaimportowałem do SM UX i wyeksportowałem przy pomocy wtyczek do formatu smuxpack, lecz niestety podczas próby załadowania do SM Mobile pojawia się komunikat błędu (próbę robiłem na kilkunastu elementach z bazy)

Czy jest jeszcze jakiś inny sposób?
Pozdrawiam
"wyeksportowałem przy pomocy wtyczek do formatu smuxpack, lecz niestety
>podczas próby załadowania do SM Mobile pojawia się komunikat błędu
>(próbę robiłem na kilkunastu elementach z bazy)"

Nie rób tego. Jak już przeniesiesz z MSM do UX to po prostu przenieś na PDA folder w którym masz kurs i na PDA dodaj go do kursu, to tyle.
Takie było moje pierwsze założenie, a coś mnie podkusiło żeby kombinować.
Skopiowałem więc tak jak doradziłeś, a przy okazji okazało się, że więcej jak około 1000 plików do jednego katalogu nie da się skopiować (może tylko mój PDA tak ma),wiec trzeba podzielić bazę.
Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Szkoły językowe