Witam,
napisalem małą aplikacyjke internetową(1 formularz, 1 tabelka) która ma za zadanie pomóc przy nauce nowych słówek.
Dla przykładu, chcielibyśmy obejrzeć film z napisami po angielsku. Na 99% nie znamy wszsystkich słówek w napisach, dlatego kopiujemy napisy do mojej aplikacji ona wyrzuca nam pojedyńcze słowa, których prawdopodobnie nie znamy. Czyli wszystkie słówka jak: the, are, not, I i 1000 innych czesto używanych jest usuwana.
Dla przykładu dla serialu "According to Jim", gdzie mamy około 2000 linijek napisów program wyrzuci okolo 200 unikalnych słówek. Automatycznie są one przetłumaczone na język polski, dostępny jest również kontekst oraz inne tlumaczenia danego słowa.
Aplikacja powstała głównie ze względu na moje zapotrzebowanie, ponieważ czesto przerywałem film aby znaleźć znaczenie danego słowa.
Mam również prośbę do was abyście napisali co o niej myślicie, czy warto ją dalej rozwijać, czy może to strata czasu.
Myslałem aby spersonalizować bardziej aplikacyjke, czyli dla każdego użytkownika, dodać bazę słów które zna i na tej podstawie filtrować napisy.
Ps. Program działa również z innymi tekstami angielskimi: artykuły książki itp.
Dostępna jest tutaj: http://188.40.66.125/TCWeb/ wystarczy skopiować tylko napisy.