Tell Me More czy Angielski. No problem!

Temat przeniesiony do archwium.
Mam taki dylemat. Obecnie uczę się słówek za pomocą PH słownictwo, słucham angielskiego radia, oglądam telewizję i chodzę na korepetycję, gdzie głównie poznaję gramatykę (uczę się do olimpiady XD). Chciałbym jednak jeszcze coś dołożyć i tak sobie myślałem na Tell Me More performance 10, albo Angielski No problem! +. Który program jest lepszy? Czy w ogóle warto dokładać jeszcze jeden program do nauki? Dodam, że mam 15 lat.
Co do olimpiady, to masz już w niej jakieś osiągniencia?
Nie, dopiero się przygotowuje.
A w której jesteś klasie? drugiej?
tak
Odpowie ktoś na główne pytanie?
To zależy od Twoich możliwości finansowych. ale ja radzę Ci byśodłożył te programy, aż skończysz gimnazjum. Teraz skup się na tym , co masz. Ucz sie z podręczników i lektur. Poszukaj w sieci opisu metody Szylara. Jest nudna jak flaki z olejem, ale skuteczna jak SuperMemo i Tell me More, a może nawet bardziej.
Ale jakbym jednak chciał kupić jakiś program to wybrać Angielski No problem! + czy Tell Me More Performance 10?
Wybierz EuroPlus+ Cambridge lub EuroPlus+ Reward
A czy Europlus i Tell me more różnią się znacznie? Czy Europlus ma system powtórek tak jak tell me more?
Moim zdaniem EuroPlusy są o niebo lepsze. Co do systemu powtórek w Tell Me More nie wypowiadam się, w wersji, która znam nie było.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy

»

Brak wkładu własnego