Przesiadka z PH na SM

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym się przesiąść z PH na SM i chciałbym zacząć tworzyć sobie własne bazy. W związku tym mam kilka pytań. Czy da się jakoś przełożyć powtórki z PH do SM? Nie chciałbym już zapomnieć, słówek poznanych w PH. Czy istnieje funkcja wyszukiwania słówka w SM z bazy, która jest już w programie, lub którą sam stworzę?
Aha i zapomniałem dodać, ze przesiadam sie dlatego, że Ph chyba źle wyznacza powtórki, ponieważ kiedy np. nauczę się słówka powtórzę go powiedzmy ze 3 razy i przy ok. 4-5 powtórce już go nie pamiętam! Za duży odstęp jest i zdążam go zapomnieć. W SM mogę sobie wystawić ocenę od 1-5 i program lepiej wie kiedy mam powtórzyć słówko. Jest jakiś sposób, żeby coś zrobić z tym PH i żeby zaczął dobrze wyznaczać mi powtórki?
Program PH wyznacza powtórki trochę inaczej niż SM, nie oznacza to jednak, że robi to gorzej.

To Ty robisz zapewne błąd przy korzystaniu z PH.

PH dla każdej sekcji słówek podaje Ci 7 ćwiczeń (w twojej wersji może ich być mniej np. 5). Musisz przerobić je wszystkie.

Ponadto PH do każdego słowa podaje kilka przykładów jego użycia w zdaniach, te zdania powinieneś powtarzać GŁOŚNO I WYRAŹNIE, aż
nauczysz się ich prawie na pamięć.

Ucz się jednej sekcji dziennie, ale systematycznie w soboty, niedziele i Wielkanoc też!

Oczywiście możesz, a nawet powinieneś, korzystać z SuperMemo i tworzyć własne bazy. Ale te bazy powinny zawierać słówka z lekcji w szkole czy na kursie i z czytanych przez Ciebie czytanek, książek i gazet. To one pozwolą ci na komunikację w języku angielskim już w początkowym okresie nauki.
Możesz przecież sam zmienić czas powtórek - wchodzisz w ustawienia i tam w powtórki i zmieniasz czas w powtórki. Program przecież możesz do siebie dopasować, wyznaczyć sobie inne ćwiczenia, które lepiej ci pasują. Program wyznacza powtórki za Ciebie, ale nie wszystko jest w stanie zrobić sam :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę