Prośba o pomoc z profesorem słownictwo

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie. Kupiłem sobie profesora Henrego 6.0 Słownictwo i jestem szalenie zadowolony, głównie z powtórek. Mam jednak pytanie...
Czy mogę przeprowadzać sobie powtórki całego przerobionego do tej pory materiału, mimo że przerobiłem całą powtórkę na dany dzień? Chodzi mi o to, że angielski robię rano i czasami wieczorem mam jeszcze czas i chętnie bym dalej porobił powtórki, a nie mogę bo pisze że na dzisiaj zaplanowane 0. Właściwie warunkiem zrobienia czegokolwiek więcej jest kliknięcie na nowy materiał, a tego nie chcę. Nie chciałbym też zwiększania ilości powtórek, bo jak już mówiłem czasem mam dodatkowy czas na angielski a czasem nie. Chodzi o to, żeby jakoś bonusowo móc powtarzać losowo cały przerobiony do tej pory materiał.
To raczej nie ma sensu. Przerobione danego dnia słownictwo powinno jakoś "ułożyć się w twojej pamieci. Nie należy mieszać go ze słówkami już znanymi.

Raczej poczytaj jakiś angielski tekst.
Nie pytałem czy to ma sens, tylko czy jest to możliwe. A dla mnie ma sens, gdyż lubię dużo powtarzać, a gdy skończą mi się powtórki to nie ma jak. Nie chcę, ustawiać większych powtórek, bo nie zawsze mam dodatkowy czas, ot po prostu tak jakbym chciał pograć w jakąś grę. Ale ta gra ma się właśnie opierać tylko na słowach, które już poznałem w celu utrwalenia, więc czytanie angielskich tekstów mnie chwilowo nie interesuje.
Myślę, że Bejotka ma rację. Ja uczę się z 'Profesora 6.0' wersji do hiszpańskiego i po przerobieniu danej partii słówek każdego dnia, nie zawracam sobie głowy poprzednimi (oprócz tych, które program sam wyznaczy mi w powtórkach). Jednak jeżeli masz czas, możesz przerobić kilka gier językowych, które znajdują się w 'Profesorze'.:) Pozdrawiam!:)
Gdy Ci się skończą powtórki, a masz czas na naukę, to użyj tych słówek których się nauczyłeś (np. układaj z nimi dialogi lub opowiadania). Słownictwo trzeba aktywować. Samo powtarzanie jak papuga nie wystarczy; mózgowi trzeba dostarczyć różnorodności.
>mózgowi trzeba dostarczyć różnorodności

dokladnie tak - zoladek czy mozg to wciaz ta sama masa do nakarmienia, jak bedziesz jechal na tym samym caly czas to organizm zacznie to przyjmowac, ale nie bedzie z tego wielkiego pozytku, bo wiecej z tego, co mu dostarczysz wydali, niz zachowa :)
Jak masz czas to ucz się wieczorem nowych słówek. Po paru dniach takiej nauki będziesz miał tyle powtórek że rano będziesz robił część i wieczorem pozotałe :)
Można przestawić datę w systemie operacyjnym - wtedy możliwe jest zrobienie powtórek z kolejnego dnia.

Generalnie takich kombinacji nie polecam, bo zmniejszają skuteczność algorytmu powtórek. Niemniej czasem zdarza mi się uciekać do takiego rozwiązania: sporadycznie robię powtórki "do przodu" przed planowanym wyjazdem.
Dziękuje za sugestie, zwłaszcza tą o grach językowych. Właściwie nigdy tam nie zaglądałem, a jest to prawie to czego szukam, czyli ćwiczenia na przerobionym do tej pory materiale bez żadnych ograniczeń. Wolałbym niby tą normalną formę ćwiczeń niż te odkrywanki ale to już jest coś. Dziękuje i pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę