co może student I roku fil ang? ;)

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka, mam pytanko do tych BARDZIEJ doświadczonych ;) powiedzcie mi proszę, czy będąc na I roku fil ang można już zacząć jakąkolwiek "działalność", albo nazwijmy to aktywnością (ale nie myślę o korkach). Chodzi mi o jakieś praktyki, albo cokolwiek, co pozwoliłoby w przyszłości na stwierdzenie "mam doświadczenie". Jak są jacyś studenci z Poznania, którzy mają doswiadczenie na tym polu, to please, piszcie. ;)
Pozdrawiam, Olka
Zgłoś się do Profi Lingua- na pewno Cie przyjmą jako "doświdczonego lektora". Tacy tam własnie uczą- niedouczeni, nie mający bladego pojęcia o metodyce, ze słomianym zapałem.
no dobra, a moze coś z mniejszą dawką ironiczno-sarkastycznego humoru...;P
Witaj!
Radzę Ci znaleźć dobrego nauczyciela języka, który ma renomę i efekty w nauczaniu i poprosić na dobry początek o obserwację jego lekcji. Możesz się bardzo dużo nauczyć w ten sposób. Może będzie nawet chciał zobaczyć Twoje pierwsze lekcje i pozwoli Ci prowadzić kilka u siebie. Możesz również znaleźć szkołę gdzie byc może potrzebują czasowo nauczyciela i zacząć samemu uczyć. Szukaj ciekawych materiałów, które możesz zastosować na lekcjach. Jest wiele np na stronie www.insideout.com.
Powodzenia!
Hej! Ja jestem na 1 roku anglistyki i najlepszym osobom z mojej grupy proponowano prace w jakichs wielkich zakladach produkcyjnych, w ktorych pracownicy musza sie szkolic (tzn. doskonalic jezyk obcy). W zasadzie w takich zakladach zwykli pracownicy ucza sie jezyka od podstaw, wiec student wiele moze ich nauczyc.pozdrawiam.pa.