"Nkjo Tarnobrzeg"

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialabym przedstawic na tym forum pewien delikatny problem. Otóż Kolegium Nauczycielskie w Tarnobrzegu zrobilo w ubieglym roku (2004) nabor na studia o kierunku Jezyk Angielski. Utworzono 2 grupy skladajace sie z 20 osob kazda (mniej wiecej). Wszedzie na swych ulotkach pisali, ze po skonczeniu tej wlasnie szkoly otrzymujemy tytul licencjata. Co sie okazuje szkola nie ma wogole statusu NKJO, studenci zostali zrobieni w balona, a dyrekcja obiecuje ze sprawa wkrotce sie wyjasni. W.w "NKJO" ma podobno wspolpracowac z UMCS Lublin. Czy ktos moze mi powiedziec czy to jest mozliwe ze szkola nie ma statusu NKJO, nie ma wykwalifikowanej kadry nauczycielskiej, a prowadzi nabor i oszukuje studentow? Czy jest mozliwe ze w przeciagu tego roku jednak wszystko sie wyjasni (z korzyscia dla studentow)? Prosze o opinie. Pozdrawiam.
Ależ oczywiście że to jest możliwe. NKJOty z definicji nie mają prawa nadawać tytułu licencjata, ich absolwenci mogą to robić jedynie w uczelniach, które sprawują nad danym NKJOtem nadzór metodyczny. Z Twoich inforamcji wynika, że ewidentnie w Tarnobrzegu uznano, że jakoś to będzie, a przez trzy lata interes będzie się w międzyczasie kręcić.
No to sie teraz zdziwilem. Wlasnie dostalem sie na ta uczelnie i mnie troche wystraszyles. Jesli ktos ma jeszcze jakies info na ten temat to niech da znac.
a jak jest teraz?? dalej oszukuja czy juz nie??
zbalazłam takie coś http://www.wrota.podkarpackie.pl/pl/bip/wojewodztwo-podkarpackie/jedn_organiz/jedn_oswiat/zsn_tarnobrzeg

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę