NKJO Chrzanów i TWP w Krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś studiuje / studiował w tych szkołach? Lub zna osoby studiujące tam. Chodzi o NKJO Chrzanów i/lub NKJO TWP w Krakowie (na AL. Daszyńskiego). Jaki tam jest poziom? Wykładowcy? System nauczania?
pozdrawiam.
Jestem słuchaczką pierwszego roku NKJO w Chrzanowie i uważam, że w Chrzanwoie są bardzo dobrzy specjalisci. Powiem , że jest ciężko. Na roku jest kilka osób, które perfekcyjne znają język angielski, ale to motywuje do pracy, uswiadamia jak duzo nie wiem, a także chwilami zniechęca. Mimo wszystkich obciążen, wiem, ze duzo nauczyłam się podczas tego pól roku.
Uważam, że kadra jest doskonalene dobrana, dlatego ludzie o różnym poziomie umiejętności (przede wszystkim słabsi) też mogą wynieść cos dla siebie.
Pozdrawiam i proponuje NKJO w Chrzanowie
Liliht
Dzięki za odpowiedź.
Witam ! Studiuje w Krakowie w TWP. Jak? Cieżko...:/ To prywatna uczelnia za która trzeba płacić ale zasady i reguły sa takie jak w kazdej panstwówce.Wykładowcy b.wymagający, duzo nauki...:/Na początku to przeraża,ale potem robi sie naprawde OK.Ogolnie kadra b.dobrze uczy i przygotowuje.Pomimo wszystko nie żałuje decyzji i polecam to Kolegium:)
powiedzcie mi czy kończąc studia na NKJO w Chrzanowie można łatwo zrobić licencjata???bo jak pewnie wiecie można tylko w Krakowie....:)
czy znacie może jeszcze inne dobre uczelnie w tym regionie (Chrzanów-Kraków)!? Błagam o adresy.:):):) [email]
Cześć:) zdaję w tym roku do NKJO w Chrzanowie. Czy mogłabyś napisac co miałaś na ustnym? Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
Nie wiem czy dobre to uczelnie, ale z tego regionu wiec podam:
1)NKJO UJ KRAKÓW
2)AP W KRAKOWIE
3)I NAUCZYCIELSKIE KOLEGIUM JEZYKOW OBCYCH UŚ SOSNOWIEC
4)KOLEGIUM JEZYKA BIZNESU UŚ SOSNOWIEC ( z tym, ze nie wiem czy w koncu szkola ulega likwidacji czy nie?)
5)NKJO "GAMMA-BELL" KRAKÓW
6)NNKJO TWP KRAKÓW
7)SNKJO W JAWORZNIE
8)NKJO CHRZANÓW
9)PRYWATNE NKJO "PERFEKTOR" KATOWICE

i na razie tyle....
pzdr
wielkie dzięki!!!
nadal nie wiem co tu ze soba zrobić ...:( Na AP w krakowie jestem jeszcze raczej za słaba (jestem na pozimie FCE...a egzaminy wstępne są z tego co słyszę dosyć trudne) ,a do uczelni takich jak NKJO w Chrzanowie nie jestem przekonana, poprostu boje się żę po 3 latach dostane dyplom ukończenia i tyle..., a bardzo zależy mi na licencjacie. Może są tam osoby z podobnymi rozterkami jak moje? poradzcie mi cosik!!
Wiesz mój sąsiad ukończył to kolegium w Chrzanowie i on nie narzekał, choć tu na forum spotkałam sie z paroma negatywnymi opiniami... W każdym bądź razie on po tej szkole dostał fajną pracę w szkole językowej więc na razie nie poszedł kształcić się dalej skoro ma pracę... Miał taki zamiar, ale skoro w między czasie znalazł pracę to nie chce jej stracić bo zarabia dobrze.
Nie wiem jak jest z tym licencjatem, ale chyba robi się go na uczelni patronackiej czyli w tym przypadku nie wiem czy to jest UJ czy AP w Krakowie... Nie pamiętam. A jeśli chciałabyś mieć magistra, to przecież właśnie na uczelniach paronackich są studia uzupełniające...
Nie wiem naprawdę co Ci poradzić, bo właściwie mam podobne dylematy :)
Pozdrawiam
studiowalem na NkJO TWP byl to najgorszy rok w ciagu mojego zycia , wykładowcy ciency chamscy i zboczeni . Poziom żenujący , ludzie też jacyś tacy nieszcześliwi ze studiuja w takiej kichowatej uczelni a nie na AP
Na szczescei teraz jestem na UJ i o tym guwnie moge zapomnieć
Studiuje w NKJO TWP i wcale nie uwazam ze jest to "kichowata" uczelnia.Mam porównanie bo studiowałam angielski w państwowej szkole. Tutaj poziom jest wysoki i wykładowcy tez sa w porządku.Wszystkim polecam to Kolegium
Alik? Jeśli jeszcze jesteś tam, to polecam NKJO w Chrzanowie. Jest ciężko, ale nauczyciele ludzcy i służący pomocą i radą. Za 2 miesiące mam egzamin dyplomowy i licencjacki i nie wiem jak to będzie, ale ogólnie to nie mogę narzekać, chociaż większość tak robi. Pozdrawiam i życzę powodzenia
A czy NKJO w Chrzanowie prowadzi studia zaoczne? Trafilam na ich strone www, ale nic sie na niej nie otwiera, wiec niczego sie nie mozna dowiedziec...
Miałam podobny problem do Ciebie...:/ Też nie chciałam( a raczej bardziej bałam sie) zdawać na AP,bo uważałam,ze moj poziom jest niewystarczajacy...Zdawałam na TWP (byłam na poziomie FCE) i zdałam ;-) Co na przykład nie znaczy,ze ogolnie poziom jest tam niższy...Łatwiej sie dostac ale juz od poczatku semestru zaczynaja od Ciebie duzo wymagać...
Polecam TWP jezeli masz takie obawy,naprawde...:)
Zycze Powodzenia...
Pzdr...
O ile wiem studia odbywają się tam zarówno w systemie dziennym jak i zaocznym, po wiecej info zajrzyj http://www.nkjo.edu.pl/glowna/glowna.htm (u mnie nie ma problemu z otwarciem strony) i jak masz pytania to najlepiej skontaktuj się z nimi telefonicznie lub osobiście :) pozdro
Dzieki, rzeczywiscie wszystko tam znalazlam, tylko wtedy cos mi nie dzialalo. Ach, ten internet... Niestety nie doczytalam sie na tej stronce pod czyim patronatem jest wlasciwie ta uczelnia - UJ? AP? I jak to w koncu jest z uzyskaniem tytulu licencjata?
czesc , jestem w polowie nnkjo w Krakowie i powiem Ci ze jak do tej pory jestem baaardzo zadowolona !! narzeka sie glownie przy sesjach, bo wykladowcy sa wymagajacy, ale egz sa do zdania, bo jest tylko to co zostalo przerobione na zajeciach. wykladowcy naprawde duzo zadaja i wymagaja co jest czasami meczące, ale później okazuje sie przydatne. jest tu o tyle dobrze ze porównując ten koledz i ten na AP, majacy takie same przedmioty, wykladowców, dyrekcje itp, to jest tu o tyle lepiej, ze naprawde sie uczysz bo wykladowcy cie do tego zmuszaja i sami wszystko tlumacza a nie zadaja wszystkiego do przerobienia we wlasnym zakresie. jedyny minus to kasa i czasami zly dzien jakiegos psora, ktory uleje cie z egz czy zaliczenia zeby tylko sie zaplacilo za poprawke:/ wrre. ale polecam!!!
krakowski koledz jest pod uniwerkiem curie sklodowskiej w lublinie, takze dyplom licencjata bedzie z tamtej uczelni, co jest niezle!! podobno ci co teraz zaczna studia, beda musieli miec magistra zeby uczyc w szkole sredniej, sam licencjat wystarczy tylko na gimnazjum i podst, ale nie jestem pewna co do tego!! a po tych 3 latach zawsze mozna magistra z tego czy innego zrobic na ap, nie ma wiekszego problemu z tego co slyszalam!!
A czy mogłabyś podać stronkę do tej szkoły i ceny za semstr lub za rok.
Z góry dzięki,
pozdrawiam
ja sie ucze w krakowie na twp i cena za rok wynosi 3800 za rok platne w 4 ratach fajnie jest smieszni wykladowcy ciekawe zajecia wysoki poziom ale wszystko do dogadanie u nauczenia polecam:)
www.twp-krakow.net
ello Wszytkim :) w tym roku zdawalam ..tzn jestem nadal w trakcie zdawania "nowej matury " ... planuje sie wybrac na studia jezykowe.. doradzcie mi jakies .. w okolicach Krakowa, Rzeszowa, tak zebym z podkarpacia nie musiala wykjezdzac na pomorze hehe :))) .. podaje maila i prosze podajcie mi jakies uczelnie i jak macie to przy okazji strony internetowe ;-) ... dziekuje z góry =* [email]
wiesz co, uwazam ze musiales byc dosc cienki jesli po roku masz takie zdanie o twp w krk! w tym momencie koncze tam 3ci rok i powiem ci ze ta uczelnia jest zupelnie ok, moze nie ma sal wykjladowych jak na ap czy uj, ale poziomem niewiele sie rozni. mniejsze sale- czyli zajeciaw mniejszych grupach sa wiele lepsze, wszyscy studiujacy maja pelny dostep do pomocy wykladowcow, bardziej zreszta pomocnych nam niz np, studentom na ap (wiem po znajomych, tam wszystko robia sami studenci, sami musza opracowac program z niektorych przedmiotow, gdzie na twp jest nam wszystko normalnie wylozone). oprocz tego wiekszosc zajec to cwiczenia. moge powiedziec, ze na twp jest naprawde ciezko ( nie mowie o pierwszym roku, bo to pikuś) , natomiast dopiero na 2 gim roku widac ile osob przenosi sie do twp z innych niepublicznych koledzow w krkowie. ja polecam, ale badzcie przygotowani na nauke (ktora wam naprawde duzo da)
Czytałam własnie ze jestes bardzo zadowolona z TWP w Krakowie. ja wlasnie zaczynam i bardzo sie boje. Na którym jestes roku? A dojeżdzasz czy jestes z krakowa? prosze odp pzdr :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe