Pytania

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
sorki mozliwe ze pytania ktore zadam juz wysyąpiły, ale prosze o odpowiedz
1. jakie dokladnie przedmioty sa na studiach?(prosze napiszcie w kilku zdaniach co sie na nich robi)
2. czy mam jakies sznse, zeby sie dostac na sutdi i czy wogole sobie na nich poradze ( angielskiego ucze sie na poziomie pre intermediate, ale do matury i studiów został mi jeszcze rok)?
dzieki za odpowiedz
juz Ci mowie jak jest w NKJO!
1 rok : literaturoznawstwo,jezykoznawstwo,historia, 2 jezyk, psychologia,PNJA-mowienie i sluchanie,czytanie i pisanie,gramatykla praktyczna,gramatyka opisowa,fonetyka i fonologiai chyba cos tam jeszcze:P
UŁ, sem I:
językoznawstwo (wykl+cw)
literaturoznawstwo(wykl)
gramatyka opisowa(wykl+cw)
poezja ang.(wykl+cw+konw)
metodyka(wykl)
PNJA: fonetyka,gramatyka praktyczna,rozumienie mowy,wypowiedź ustna, wypowiedź pisemna. (cw)

sem II:
językoznawstwo(wykl+cw)
literaturoznawstwo(wykl)
gramatyka opisowa(wykl+cw)
dramat ang.(wykl+cw+konw)
kultura ang.(cw)
kultura am.(cw)
historia Anglii (wykl)
PNJA: tak jak sem I.(cw)
dzięki, jesetescie kochani
a moze cie skomentowac moje durgie pytanie
odniosłem wrażenie Aguś, że bardzo sie tymi studiami podniecasz, o czym świadczy fakt, że jako jedna z niewielu tak skrupulatnie odpowiadasz na pytania i w ogóle. Tak jakby nic poza tym forum nie było ważne.
A mi Aguś swoją aktywnością na forum bardzo pomogła i nie widzę w tym nic złego. Jaki w tym widzisz problem żeby tak pisać? Wydaje mi się, że dla każdego pasjonata w tym przypadku pasjonata j. angielskiego frajdą jest studiowanie i to, że udało mu się dostać.
A poza tym jej odpowiedzi nie są "ach, uch" żeby pisać to co piszesz...
I mogłabym tu spokojnie jeszcze wiele osób wskazać, które bardzo się udzielają w tej tematyce... każdy pomaga jak może. I oczywiście o każdej z tych osób dobrze to świadczy
Masz szanse. Kazdy ma szanse... jezeli ci caly rok zostal to jezeli dobrze go wykorzystasz to dostaniesz sie. Ja z poziomu FCE, ktory teoretycznie mialam w liceum w 3 klasie (bo w czwartej wybralam niemiecki) od razu skoczylam na advance/proficiency na studiach. Wiec nie jest najgorzej ;)
Pozdro
Hejka, mam pytanie. Gdzie dokladnie studiujesz/łeś ang na NKJA? Ja jestem studentka pierwszego roku w Zielonej Górze, jednak planuje przeniesc sie do Wrocka na NKJA po roku. Szukam osob dokaldnie z tamtej uczelni..aby wiedziec w co sie pakuje;) POzdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.