filologia ang.w Gdansku

Temat przeniesiony do archwium.
Wubiera sie ktos do Gdanska?a moze kto sie juz tam uczy?jak tam jest?ja jestem miedzy Gdanskeim a Lublinem,co lepsze?mozecie mi doradzic?
Tez wybieram sie na filologie angielska w Gdansku i nie wiem jak to wszystko ma wygladac i wogle sie boje...pozdrafiam
No ja się wybieram być może, ale też nic nie wiem bo tu na forum nikt nic o Gdańsku nie pisze niestety...Będę się dowiadywać i jak się czegoś dowiem to dam znać:)
Hej Niva! a skad jestes jesli moge zapytac? Ja jestem z lubelszczyzny i z trojmiastem nie mam wielkiego kontaktu:( Przypadkiem sie dowiedzialam ze mozna tam studiowac filologie, ale nie mam pojecia jaki tam jest poziom i czy wogole warto.Ze nic na forum nie pisza to fakt,moze zeczywiscie nie wrto?Moze Ty wiesz cos wiecej?Pozdrawiam
na UG jest ciezko, znam sporo ludzi stamtad, do 3 roku jest kupe nauki i to czesto jeszcze z wlasnych materialow bo na przyklad egzaminy z historii UK i USa sa na podstawie wlasnej lektury :/, ja jestem we Wroclawiu i jest fajnie, malo zajec na uczelni ale duzo roboty w domu. pzdr.
na UG jest ciezko, znam sporo ludzi stamtad, do 3 roku jest kupe nauki i to czesto jeszcze z wlasnych materialow bo na przyklad egzaminy z historii UK i USa sa na podstawie wlasnej lektury :/, ja jestem we Wroclawiu i jest fajnie, malo zajec na uczelni ale duzo roboty w domu. pzdr.
tak mówisz?moze jednak bede probowac?Bo wiesz...dla mnie Gdańsk to całkiem inny swiat,którego troche sie boje,i o którym trudno mi sie cokolwiek dowiedziec. Dziekuje Ci za pomoc. Przedemna jeszcze duzo czasu,moze sie w koncu na cios zdecyduje:)Pozdarwiam
Ja tez wybieram sie do Gdanska. Jesli chodzi o egzaminy to slyszalam ze sa na poziomie advanca, poza tym na ustnym oprocz angielskiego jest jeszcze polski i historia powszechna, takze niezly przesiew...
a moze ktos wie jak wyglada egzamin wstepny na anglistyce na magisterskie uzupelniajace, oczywiscie na ug.pozdraiam
Zazwyczaj był test gramatyczno-leksykalny, na którym można się spodziewać wszystkiego, ale w granicach rozsądku - nic niezwykle trundego więc do przejścia :-) Zupełnie oddzielnym zagadnieniem jest poziom tych studiów... Zajęć jest niewiele, niektóre baaaardzo nudne (dr Olga:-) ale to chyba niestety normalne na zaocznych w polskich realiach ostatnio. Wszystko zależy od tego jaką masz motywację i na czym tak na prawdę Ci zależy. Powodzenia :-)
a moze moglby mi ktos przeslac egzaminy wstepne z wczesniejszych lat?Bylabym bardzo wdzieczna.Niewatpliwie pomogloby mi to w nauce,ukierunkowalo i moze rozwialo watpliwosci gdzie isc Poznan-Lublin-Gdansk...
Przepraszam za długą nieobecność, ale nie miałam dostępu do neta:( A wracając do tematu: jestem z Dolnego Śląska także też nieczęsto bywam w Gdańsku. Ale znam tak paru ludzi (nikogo z anglistyki:(() i własnie przez nich miałam się czegoś dowiedzieć. Narazie wiem tyle co wy-że egzaminy dość trudne, jest polski, angielski i historia...Ale jak nie uniwerek to rozmyślałam jeszcze nad collegem, też w Gdańsku. W sumie wolałabym Wrocław, ale z tego co ludzie zdający tam opowiadają to chyba nawet nie będę próbować:((( Jakby ktoś zdobył testy z zeszłych lat to Gdańska to plizzz, skontaktujcie się ze mną...
Egzaminy do Wrocka w porownaniu z tymi do Gdanska to pikus! zarowno na licencjackie (w gdansku mgr) i na uzupelniajace. a egzamin przykladowy znajdziecie w testach z poprzednich lat --> egzamin na anglistyke i skandynawistyke, pzdr.
hej hej:) a wybiera się ktoś może na śląski?? i oczywiście mógłby mi coś nie coś opowiedzieć o tym jak tam studia wyglądają?? - na razie wiem raczej nie wiele:( czy jest jeszcze lektorat innego języka- tzn. fakultatywny???
dajcie znać:) pozdrawiam:)
o wlasnie , poopieraamm - może ktoś napisać o UŚ coś więcej??? Byłbym bardzo wdzięczny:D pozdraffiamm wszystkich terazniejszych i przyszłych usiowców
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę