sfkez - kto w tym roku?

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
Witam:) Rok temu mialam taaaaaakie same rozterki - filologie, ILS itp. Teraz studiuje to co studiuje i...nie zaluje. Plany mi sie zmienily...chyba nawet na bardziej "zyciowe";)
Powodzenia dla wszystkich zdajacych na wszelkie filologie, SFKEZ, ILS, KJS :):):)
A możesz to rozwinąć? Co studiujesz w końcu? I jak jest? Proszę o jak najwięcej informacji :)
Nie sadzilam,ze kogos to zainteresuje;)
Obecnie jestem na 3letniej licencjackiej romanskiej, po ktorej w rok moge zrobic magisterium polsko-francuskie w turystyce (po przejsciu modulu uzupelniajacego) i bede miala jezyki (francuski naturalnie + angielski i hiszpanski - nie mowie, ze na takim poziomie jak ludzie po ILS;) ), ale "cos" jeszcze;)
hehe, a w której klasie słyszałeś, przypadkiem nie w pierwszej? wtedy podobno* było niewesoło, ale potem zmieniła się nauczycielka.

*podobno - ja chodziłam w drugiej i w trzeciej :)

co do samej łaciny to jest na tyle trudna, że ja się jej nauczyć nei potrafię. Wyobraź sobie, że jako obcokrajowiec miałbyć nauczyć się polskiego - przypadków, odmian... to z łaciną jest podobnie.
kiedyś zapytałam nauczycielki, czy łaciny można sie w ogóle nauczyć tak, żeby łaciński tekst czytać ze zrozumieniem, a nie tłumaczyć. Odp: "no pewnie że tak!! niektórzy to NAWET MÓWIĄ po łacinie!!"

A ty masz jeszcze miesiąc na nauczenie się francuskiego. Ja mam tydzień. Chociaż podobno można zrezygnowac z przedmiotów dodatkowych.... ;)
Fakycznie slyszalem o tej nauczycielce w pierwszej klasie.

Wyobraź sobie, że jako obcokrajowiec miałbyć nauczyć się
>polskiego - przypadków, odmian... to z łaciną jest podobnie.

To naprawde moze byc ciezko. Gorzej niz francuski ;)

niektórzy to NAWET MÓWIĄ po łacinie

Wow! Nawet mowia ;) Coz za osiagniecie ;)

Ja tam frencza sie za bardzo nie naucze. Ty sie uczylas caly rok, ja mam miesiac. Ale co tam. Najwyzej sie zblaznie tak jak ustnej olimp z angielskiego. Chociaz wolalbym tego nie powtarzac, bo nie bylo zbyt przyjemnie.
hmmm... konkurencja chyba spora bo ja tez na ILS, SFKEZ i IFA na UW. wczoraj pisalam CEW z niemieckiego i jakos tam poszlo. mam nadzieje ze sie chociaz na filologie dostane. ale marzy mi sie ILS :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna