Uś filologia ang. prog. tłumaczeniowy z arabskim

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym się czegoś dowiedzieć na temat tego kierunku. czy opłaca się studiować na tym kierunku, czy egzminy na ten kierunek są trudne i na czym olegają. Zwiedzam strony UŚ po raz 100 i nie mogęznaleźć konkretnych informacji
Witaj, Edisz, ja wybieram się na UŚ na program tłumaczeniowy z j. niemieckim, ale chętnie podzielę się z tobą moimi informacjami...na obydwa kierunki: programy tłumaczeniowe- obowiązują te same zasady rekrutacji...polegają one na teście predyspozycji, sprawdza on twoje "predyspozycje" do zawodu: tłumacz. Zasady są te same, to znaczy dotyczą w równym stopniu kandydatów ze starą jak i z nową maturą. Test odbędzie się 5 lipca a co do przykładowych zadań...możesz je dostać na uczelni, jeżeli tylko chcesz..jeżeli żądasz bliższych informacji lub chcesz spytać o coś jeszcze, możesz skontaktować się ze mną, mój adres e-mail to: [email]
Dzięki za informacje :) Czyli mówisz, że takie testy mogę zdobyć na UŚ, ok. Trochę mam daleko, ale przy okazji rekrutacji na pewno się o nie spytam.
Czy nikt więcej nie wybiera się na ten kierunek????
Ja sie wybieram :)
Masz może jakieś przykładowe testy predyspozycji???
Niestety nie
No to bieda, bo z tego co słyszałam to są one dość trudne i pasowałoby parę przykładowych zrobić.
up
Ja o testach predyspozycji słyszałem co innego.... Nie są podobno szczególnie trudne, trochę mniej miło będą zaś mieli "starzy" maturzyści, którym zostanie zaserwowany test z ogólnej znajomości języka + z kultury. Mam taką cichą nadzieję, że nie powtórzy się historia z jedenastoma osobami na miejsce. Bo w takim wypadku kandydaci ze starą maturą (do których się zaliczam) będą mieli spory problem.
Pozdrawiam i życzę powodzenia (byle ktoś mojego miejsca nie zajął :-) )
Ja jestem po nowej maturze. Nie wiem jak to będzie, ale chciałabym się dostać. Mam nadzieję, że mojego miejsca też nikt nie zajmie :)
up
trochę mniej miło będą zaś mieli "starzy"
>maturzyści, którym zostanie zaserwowany test z ogólnej znajomości
>języka + z kultury.

Hmmm a nowi maturzysci nie beda Go pisali? trudno mi w to uwierzyc..Sama studiuje na tym kierunku. Test w tamtym roku był trudny, wiec lekko niefair byloby znoszenie Go dla nowych maturzystow hmmm ale moze rzeczywiscie takz robili..
Niestety.... ( jak dla mnie) muszę potwierdzić. Tylko posiadacze starych matur, będą go pisali...
up
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Praca za granicą