czesc studenci Akademii Pedagogicznej w Krakowie
ja chce zdawac na filologie na studia zaoczne
chodzi mi o studia 3 letnie
i mialabym do was pare pytan
i prosze o w miare obszerna odpowiedz
za co bylabym bardzo wdzieczna
a wiec oto me pytania:
1. Jak wygladal egzamin wstepny, z czego zescie sie przygotowywali, na jakim tak naprawde poziomie trzeba znac jezyk angielski, ile przecietnie jest tam osob na jedno miejsce
2. Ile razy odbywaja sie zajecia na studiach zaocznych w miesiacu, co tydzien czy co dwa czy to zalezy, jakie sa przedmioty, jak wygladaja zaliczenia, czy trudno jest zdac egzaminy i jak to jest z dostaniem stypendium naukowego, czy jest je trudno dosta, jakie sa warunki do spelnienia
3. jak wyglada zycie studenckie, jacy sa studenci i wykladowcy, jaka jest atmosfera na uczelni, chodzi mi szczegolnie o filologie angielska
4. Czy moglibyscie polecic jakies fajne stronki z jezykiem angielskim zebym sie z nich mogla troche podszkolic, a takze z jakich ksiazek korzystacie na zajeciach i czy sa jakies strony z ktorych sie uczycie do zaliczen, a takze jesli byscie mieli jakies inteersujace mnie testy, bylabym bardzo wdzieczna
z mojej strony moge zaoferowac fajne stronki w sprawie pracy w Polsce i Wielkiej Brytanii, znam pare stronek o pracy aupair, sama nia jestem i sie moge podzielic obserwacjami, poza tym znam pare stron z kotorych sie ucze angielskiego a takze moge podac autorow ksiazek z ktorych sie ucze, jesli by ktos byl zainteresowany,
poza tym moge wam udzielic informacji jak wyglada zycie w Angliii bo sama tu jestem od ok 5 tygodnii!!!!
pozdrawiam
ewelina