filologia ang na Uni. Wroc.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Moje pytanko skierowane jest do ludzi, ktorzy juz studiuja filologie na Wrocławkskim Uniwersytecie. Chcialabym zapytac jaka jest tam atmosfera, jacy sa wykladowcy i jak z perspektywami wyjazdow zagranicznych na rozne stypendia typu socrates/erasmus. Mam dylemat bo nie wiem czy lepiej byloby studiowac tu czy w poznaniu! I need some help:P piszcie, cheers
no co jest?? nikt z was tam nie studiuje albo nie studiowal?? dajcie znac!!:)
wejdz sobie na stronke www.ifa.uni.wroc.pl
i wszystko wiesz,
zacznij tam studiowac i jedziesz gdzie chcesz,
bez sciemy!
(IFA UWr ma jeden z najbardziej
rozbudowanych na polskich anglistykach programow
wymian miedzynarodowych dla studentow)
i co roku jest mniej
ludzi do wyjazdu niz maja miejsc!
narka!
Moja kuzynka tam studiowała i zawsze zalowala ze nie poszla do poznania bo w poznniu wyzszy poziom i lepsza wymiana.I mowila ze na wymiane jechlo bardzo malo osob.I ze to sciema ze niby tak latwo jest gdzies wyjechac.
dzieki za wpisy... nareszcie ktos sie odezwal:-)! Choć jestem jeszcze bardziej confused. Z tego co czytalam to chyba Poznan oferuje wiecej miejsc na tego typu wyjazdy bo ma 2 pod tym wzgledem miejsce w Polsce (po Wa-wce). Ale Wroclaw to moje miasto...:-) Jesli ktos ma cos jeszcze do dodania to pardzo prosze:-) pozdrawiam
"a moj kozyn mowil....", a fe, albo wiesz z pierwszej reki (czyli swojej) albo rozsiewasz ploty, i tyle, jak nie wiesz nic nie mow, a kto gdzie bedzie chcial studiowac niech sobie sam zdecyduje, to wolny kraj i wszystkie anglistyki maja stronki internetowe, wystarczy sprawdzic ile maja porozumien miedzynarodowych (a tutaj Wrocek jest w scislej czolowce!) w ciagu ostatnich tygodni podpisali umowe z Holendrami i Francuzami, maja tez od dawna wymiane z Turcja, UK, Dania, Szwecja, Rumunia, Niemcami, Lotwa i Norwegia; trzymajcie sie!
no ok, ale mozna wyjechac np. do Francji studiujac anglistyke? Czy trzeba koniecznie znac francuski? pozdr.
no ok, ale mozna wyjechac np. do Francji studiujac anglistyke? Czy trzeba koniecznie znac francuski? pozdr.
Bossssssshe jak mnie rozbijaja tego typu wnioski, ze ktos studiowal i mowil, ze poziom kiepski...

ja skonczylem UWr w tym roku i bylo ok, wyjazdow tez od groma - trzeba tylko chciec. Ja bylem w Danii i bylo swietnie. Poziom na UWr nie jest moze niewiadomo jaki wysoki, ale nie jest tez beznadziejnie niski. To tyle ode mnie,
pzdr.
aaa, Mr Julek... ma jeszcze pytanko:-) powied, kiedy trzeba skladac odpowiednie wnioski tak zeby wyjechac na kolejny semestr, albo rok? Pol roku wczesniej? Aha i czy trzeba miec bardzo, ale to bardzo duza srednia zeby zostac dopuszczonym do takiego wyjazdu:-) dziekiz gory
informacje o tym udziela z-ca dyr. ds dydaktycznych i zazwyczaj wisza one w gablocie kolo gabinetu z-cow dyr. w tym roku bylo to chyba kolo grudnia, ale reki sobie uciac nie dam, bo ja siedzialem w Danii.

ps. a sredniej wcale nie trzeba miec 8,0;)

pzdr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Zagranica