czemu egz na studia zaoczne są w środku tygodnia?

Temat przeniesiony do archwium.
hej, czemu egz na studia zaoczne są w środku tygodnia?
chodzi mi o kjs Warszawa, bo własnie patrzę sobie po studiach zaocznych
i się dziwię, może mg wie coś o tym?
czemu nie sobota-niedziela, tylko środek tygodnia?
hej! z tego co zdazylam zauwazyc tak jest na wiekszosci uczelni ja np. nie slyszalam zeby egzaminy na muz odbywaly sie w weekend, chyba wszystkie sa na tygodniu!!!
test pisemny - 1 dzien
sprawdzanie - nastepny dzien
OK, to może być sobota i niedziela, ale kiedy w takim razie ustne? nastepny weekend? "Zamiejscowi" kandydaci (czyli wiekszość) po raz drugi placa za bliety...
Nieekonomiczne, prawda?
no a jak ktoś pracuje?
i musi na to brać specjanie wolne z pracy?nie zawsze łatwo coś takiego załatwić, a także czasami łatwiej w jeden dzień obrócić, w weekend, (są i tańsze bilety weekendowe, w 2 strony), niż siedzieć w innym mieście kilka dni i nocować, jeść, dojeżdżać, to też koszty, często większe niż bilet x2.

poza tym student zaoczny powinien być przygotowany na wizyty cykliczne weekendowe na uczelni, a niekoniecznie na spędzanie tam środka tygodnia.

czyż nie są to studia dla pracujących?
1. mozna zlozyc podanie np. o wyznaczenie ustnego po poludniu albo rano albo okreslonego dnia.
2. Ustne czesto obejmuja jakas sobote.
3. nie da sie przeprowadzic calosci egzaminu w jeden weekend, a 2 weekendy to dwukrotny przyjazd, czyli drozej.
dzięki za info, mg, a skąd wziąć takie podanie?
podałbys link do ściągnięcia?

super, że zawsze jesteś taki pomocny, w sumie rzadko jaki wykładowca udziela się na forum, bo uwazają to za stratę czasu i jak to jakiś wykładowca określił "po co mu taki obciach bratania się ze studentami", mam nadzieję, że po zrobieniu doktoratu pozostaniesz tu z nami?
Podanie pisze sie samemu i przynosi do sekretariatu.

Dzieki za mile slowa. Jestem jednak w rozterce - gdybym sie nie ujawnil, moze mniej pisaloby sie to o KJS, a skargi bylyby zglaszane prawidlowa droga tzn. do opiekunow grup.
dzięki mg po raz kolejny!
Może jak sie załapię na ten kjs, to się zobaczymy,
a chodzisz na jakieś napitki ze studentami pogadać, czy to juz nie?
a co do skarg to nigdy nie wiadomo, może tak, może nie, może byłoby ich więcej, może to co jest, to jest właśnie to mniej?ludzie w sumie mają taką tendencję do pisania pod ksywkami, a jak już coś zgłaszać oficjalnie, to mniej chętnych, zauważyłeś?

acha, a to podanie musi być z uzasadnieniem i wg tego rozpatrują, czy po prostu proszę o wyznaczenie innego terminu egz i już?
i gdzie to sie i komu zanosi?mozna wysłać pocztą?
>a chodzisz na jakieś napitki ze studentami pogadać, czy to juz nie?

hm, nikt nie proponowal, moze dlatego, ze po 5 parach zajec w sobote nikt nie ma sil :-)

>acha, a to podanie musi być z uzasadnieniem i wg tego rozpatrują, czy
>po prostu proszę o wyznaczenie innego terminu egz i już?
>i gdzie to sie i komu zanosi?mozna wysłać pocztą?

Mozna dodac zdanie uzasadnienia, czemu nie. Poczta mozna wyslac na adres, ktory jest podany na witrynie. (ul. Szturmowa 4, [tel], pok 515 - zdaje sie)
nikt nie ma sił?ja już studiowałam zaocznie też i ci powiem, że zaobserwowałam, że spośród studentów ludzie na codzień pracujący mieli ochotę po zajęciach jeszcze gdzieś wyskoczyć, bo to dla nich normalne, jak dzień pracy, natomiast osoby niepracujące, którym studia opłacali rodzice itp, mówiły że są total padnięte. No albo może ludzie śpieszyli do rodzin, do domów?

a może trafiały się jakieś takie mało imprezowe roczniki?no cóż, trzeba to będzie zmienić...

a co do podania to tak sobie myślę, że chyba jak te egz mają być tak szybko, to pocztą nie dojdze to podanie, wyślę DHLem, tylko w jakich godzinach tam ktoś jest, kto to odbierze i rozpatrzy?
tylko w jakich
>godzinach tam ktoś jest, kto to odbierze i rozpatrzy?

wszystko na witrynie www.kjs.uw.edu.pl
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Zagranica

Zostaw uwagę