filologia angielska na UAMie

Temat przeniesiony do archwium.
witam, czy orientuje sie ktos jaki byl prog punktowy w ubieglym roku? biegam po stronach w internecie, ale nie moge za bardzo nic znalezc.. prosze o odpowiedz i z gory dzieki :)
82,6 - w pierwszej turze, ja się dostałam. Przyjęli ponad 300 osób. Byłam zaledwie 6 nad kreską, także ledwo ledwo. Ale spokojnie. Nie wiem dokładnie jak bardzo próg się obniżył, ale albo musiał obniżyć się mocno, albo musiało dużo osób zrezygnować (w to nie wierzę, jak można zrezygnować z IFY? ;P), bo dostały się osoby, które były nawet 150 pod kreską! Wiem, bo są ze mną w grupie tacy, także naprawdę, bez obaw... i na przyszłość, nie rezygnować, nie wycofywać papierów, czekać do końca, opłaca się! :)
Witam pięknie. Mischief, wspomniałaś o przyjętych 300 osobach na I rok, w możesz powiedzieć jak dużo z Was zostało po pierwszym semestrze? I jak to wygląda w latach późniejszych? Czy to prawda, że na końcu pozostaje garstka ludzi, którym po ciężkiej pracy udało się skończyć IFA? Jak to jest na innych uczelniach? Planuję spróbować dostać sie na IFA, niekoniecznie na UAM, więc bardzo prosiłbym o jakieś info w tej sprawie-pozdrawiam
a wiecie moze jak wyglada kierunek filologii rosyjskiej z angielska? bo z tego co widze, to jest tylko licencjat. i nie wiem, po tym mozna np uczyc w szkole, a magisterke zrobic tylko z angielskiego? jest taka mozliwosc? przepraszam jesli glupie pytanie, ale nie orientuje sie za bardzo? proosze o odpowiedz :)

« 

Programy do nauki języków