IFA UAM - zmiana specjalizacji.

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie. Od jutra zaczynam studia na filologii na UAM. Niedawno wybierałem specjalizacje. wybrałem ogólną, jednak zmieniłem zdanie. Bałem się trochę psychologii i WOS-u, a ponadto słyszałem, że żeby zrobić papier na "nauczanie języka angielskiego". Rozmawiałem z opiekunem roku i on mi powiedział, że taka zmiana nie jest możliwa. Jednak koleżanki z poprzedniego roku jakoś zmieniły specjalizacje bez przeszkód. Czy mogę coś jeszcze zrobić w tym względzie? A jeżeli nie to co mi polecacie za kurs by zdobyć ten papier do nauczania? Najlepiej na UAM, bo się nie orientuje.
edytowany przez moderatora: 29 sty 2013
Idź do profesora Fabiszaka - przedstaw sprawę i powiedz, że bardzo zależy Ci na zmianie. Wcześniej policz osoby w poszczególnych grupach i zobacz, która grupa z programem nauczycielskim jest najmniej liczna.
Aha, Dziękuje. Chyba jednak tego nie zrobie, bo mam z Wolfram-Romanowską, a to najlepsza babka od fonetyki na IFIE....Jak można zdobyć taki papier do nauczania angielskiego?
A żadna grupa nauczycielska nie ma z nią zajęć?

Możesz zrobić studia podyplomowe w zakresie nauczania języka angielskiego, ale to dopiero po skończeniu licencjatu. Na stronie IFA są informacje o podyplomówce - 3 semestry, koszt pewnie z parę tysięcy złotych. Na prywatnych uczelniach bywa taniej.
Nie właśnie, Ma dwie ogólne w tym roku. Ten koszt to 3500 zł
Nie wiem, co doradzić w tej sytuacji. Dla mnie priorytetem byłaby specjalność nauczycielska - wydawanie 3500 zł zaraz po studiach i spędzanie trzech semestrów na podyplomówce to moim zdaniem strata czasu i pieniędzy. Jest tyle fajniejszych podyplomówek dla filologa :).

O wykładowcy z fonetyki w Br/Teach słyszałam, że jest naprawdę dobry. A jedna Am/Teach ma naprawdę genialny zestaw wykładowców PNJA, z fonetyką włącznie (choć Ciebie pewnie amerykańskie nie interesują).
Zapomniałabym - plan to nie jest coś dane z góry na dłuższy czas :). Twoja grupa może mieć fonetykę z W-R przez całe półtora roku, ale może się zdarzyć, że po roku zmienią Wam wykładowcę. Albo nawet po semestrze.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę