UJK Kielce - filologia angielska

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, czy studiuje ktoś filologię angielską na UJK w Kielcach? Mam na oku tą uczelnię, myślę o studiowaniu filologii angielskiej zaocznie. Możecie coś napisać o tej uczelni? Czy warto studiować tam filologię angielską?
Ja w tym roku zaczynam tam filologię angielską dziennie. Więcej napiszę jak już zacznie się rok akademicki, ale póki co powtórzę Ci to co powiedziała mi dziewczyna z roku wyżej. Jaka jest opinia o UJK pewnie wiesz -beznadziejna. W końcu uczelnia jest dosyć młoda, nie ma tych tradycji co np. UJ i w ogóle. Ale tamta studenta powiedziała mi, że nauki na UJK mieli tyle że prawie na nic innego nie wystarczało czasu, podobno nie raz musiała zarywać noc. Za to znam dziewczynę na UJ na amerykanistyce, która żali się że umiera z nudów. Niech się nikt nie oburza, że twierdzę że jakieś UJK jest lepsze od UJ, ale drażnią mnie te niepochlebne opinie osób, które nie mają zwykle bladego pojecia o tej uczelni. Dodatkowo najlepsi uczniowie UJK z I roku, wyjeżdżają teraz za darmo do Londynu.
amerykanistyka to nie fil. angielska. zupełnie nie ten teren :)