Poziom edukacji na zachodzie jest smieszny. Oplaty sa kosmiczne. Bo liczy sie papier. System edukacji na calym swiecie schodzi na psy ... To applied weszlo dopiero niecale 40 lat temu. Cambridge i Universytety a Ameryce to juz chyba nie te same ... Widziales jacy Ci ludzie sa tempi ? Zobacz na YouTube.
Sytuacja pogorszyla sie w ostatnich latach. Kiedy zaczeto wprowadzac kierunki ktore sa nienaukowe. Tak jak Gensder studies, socjologia, kulturoznawstwo, lingwistyka stosowana.
Prawdziwe Nauki : Fizyka, Matematyka, Biologia(medycyna), Historia i Lingwistyka. To sa kierunki ktore sa NAUKAMI. no i filozofia ale filozofii nie da sie studiowac bo jak bedziesz studiowal filozofie to nie jestes wartosciowy dla spoleczenstwa i nie zarobisz nic. Powiedzialbym ze bardz bardzo bardzo potrzebujemy filozofow....
Kiedys tak bylo jak napisalem teraz ... poziom spadl masakrycznie, powstaly absurdalne kierunki ...kazdy doslowmnie kazdy ma papierek ze studiow...
Byly debaty na ten temat ... ja nie mam studiow ale nie argumentuje tych rzeczy emocjonalnie tylko widze jak nisko ta cala edukacja upadla - Co mi sie nie podoba totalnie...
edytowany przez big.f00t: 22 lut 2017