cześć
ja jestem na pierwszym roku dziennych, filologii angielskiej SWPS.Wybrałam ścieżkę ogólną. Jest jeszcze biznesowa i z elementami chińskiego i szwedzkiego (czyli uczysz sie tych jęzorów po angielsku).Nie wiem co chcesz wiedzieć dokładnie, ale powiem Ci tyle, że ogólnie sam kierunek na tej uczelni jest spoko, nie jest bardzo ciężko, poziom też nie jest dla samych geniuszy.Praktycznie wszystko zależy od tego na jakiego wykładowcę trafisz.Bo tu jest każdy maksymalnie inny.Przykładowo rozmawiając z osobami z innych grup wiemy że np. na tych samych zajęciach, tylko mając je z innym wykładowcą,- oni mają zajebiście trudno, a my lajcik. No i na przemian oczywiście, choć akurat naszej grupie trafiło sie całkiem nieźle.
Co jeszcze - może powiem Ci to czego ja nie wiedziałam o tym kierunku zanim przyszłam do swps-u, czyli prawie niczego...
Jeśli chodzi o przedmioty, to wszystkie są ściśle ukierunkowane pod filologię. Czyli: Reading and Vocabulary, English in media and culture, Pronounciation, Writing, Communication, Practical Grammar, Cross Culture Communication, British Literature, History of Great Britain, History of USA, Intoductory to Language, Phonetics & Phonology i wiele, wiele innych. Wszystkie są po angielsku, wykłady oczywiście też, niektóre przedmioty są w jednym semestrze, inne w następnym, większość i w tym i w tym.Ja jestem dopiero na pierwszym roku, także w następnych latach bedzie mi dochodziła kupa innych.Wiem że na drugim roku masz do wyboru specjalizację, która ukierunkowuje Cię zawodowo. Są takie specjal.: tłumaczeniowa, kulturoznawczo-literaturoznawcza i pedagogiczna.
Nie wiem co jeszcze moge powiedzieć, jakbyś chciała sie czegoś dowiedzieć jeszcze, to pisz śmiało, chociaż nie wiem nawet czy w ogóle to przeczytasz, bo z tego co widziałam to Twój post był jakos z poczatku marca, a ja jestem pierwszy raz na tej stronie, więc...
A, no i jeśli chodzi o cenę studiów, będąc na dziennych i płacąc za studia w dwóch ratach - kosztuje mnie to 6120 zeta za rok. Jeśli wybierasz płacenie co miesiąc, to wychodzi to jakos troche drożej.
Pozdrawiam:)
madolena