swps - anglistyka

Temat przeniesiony do archwium.
Próbowałem w innym wątku ale mnie olali to zakładam własny. Kto studiuje anglistyke na WSPS i może mi coś o powiedzieć? Nie wiem, czy warto tam iść.
hi! ja studiuję na swpsie filologię rok pierwszy tryb zaoczny ścieżka ogólna
i jak narazie polecam , polecam..... bardz mi sie podoba wykladowcy wymagający (przynajmniej większość), zajęcia prowadzone w ciekawy sposób..... tylko troche drogo..ale ooólnie jestem na TAK baaaaaardzo mi sie podoba\
jak byc coś to pisz [email]
pozdrawiam:)
ja studiuje na 1 roku anglistyke (ściezka biznesowa) dziennie, uwazam ze wcale sie nie rozwinelam w ciagu tego roku... malo praktycznych zajec, same duperele do niczego nie potrzebne, przydaloby sie wiecej slownictwa i operacji jezykiem... :( poza tym mam takich gląbow w grupie ze glowa mala, nawet poziomu FCE nie maja i jakos przechodza przez wszystkie kola... beznadziejnie...
zdefiniuj "duperele"
cześć
ja jestem na pierwszym roku dziennych, filologii angielskiej SWPS.Wybrałam ścieżkę ogólną. Jest jeszcze biznesowa i z elementami chińskiego i szwedzkiego (czyli uczysz sie tych jęzorów po angielsku).Nie wiem co chcesz wiedzieć dokładnie, ale powiem Ci tyle, że ogólnie sam kierunek na tej uczelni jest spoko, nie jest bardzo ciężko, poziom też nie jest dla samych geniuszy.Praktycznie wszystko zależy od tego na jakiego wykładowcę trafisz.Bo tu jest każdy maksymalnie inny.Przykładowo rozmawiając z osobami z innych grup wiemy że np. na tych samych zajęciach, tylko mając je z innym wykładowcą,- oni mają zajebiście trudno, a my lajcik. No i na przemian oczywiście, choć akurat naszej grupie trafiło sie całkiem nieźle.
Co jeszcze - może powiem Ci to czego ja nie wiedziałam o tym kierunku zanim przyszłam do swps-u, czyli prawie niczego...
Jeśli chodzi o przedmioty, to wszystkie są ściśle ukierunkowane pod filologię. Czyli: Reading and Vocabulary, English in media and culture, Pronounciation, Writing, Communication, Practical Grammar, Cross Culture Communication, British Literature, History of Great Britain, History of USA, Intoductory to Language, Phonetics & Phonology i wiele, wiele innych. Wszystkie są po angielsku, wykłady oczywiście też, niektóre przedmioty są w jednym semestrze, inne w następnym, większość i w tym i w tym.Ja jestem dopiero na pierwszym roku, także w następnych latach bedzie mi dochodziła kupa innych.Wiem że na drugim roku masz do wyboru specjalizację, która ukierunkowuje Cię zawodowo. Są takie specjal.: tłumaczeniowa, kulturoznawczo-literaturoznawcza i pedagogiczna.
Nie wiem co jeszcze moge powiedzieć, jakbyś chciała sie czegoś dowiedzieć jeszcze, to pisz śmiało, chociaż nie wiem nawet czy w ogóle to przeczytasz, bo z tego co widziałam to Twój post był jakos z poczatku marca, a ja jestem pierwszy raz na tej stronie, więc...
A, no i jeśli chodzi o cenę studiów, będąc na dziennych i płacąc za studia w dwóch ratach - kosztuje mnie to 6120 zeta za rok. Jeśli wybierasz płacenie co miesiąc, to wychodzi to jakos troche drożej.
Pozdrawiam:)
madolena
a ciezko sie dostac?? duzo chetnych?? ja jestem mniej wiecej na poziomie FCE (zdany), ang podst ok.90 %, a rozszerzony ok 70% ?? ciezko z takimi wynikami??
Na prywatną uczelnię ciężko? Hahaha:D dobre! Przeciez w prywatnej szkole nawet jak nie pozdajesz egzaminów to przepychają cię na następny rok bo jesteś dla nich źródłem pieniędzy! Na pewno bez żadnych problemów się dostaniesz ale lepiej studiować na państwowej uczelni...
Mówisz tak, bo wiesz gdyż studiujesz w prywatnej uczelni czy dlatego, że nie wiesz, ale tak Ci się wydaje? Bo bredzisz! Studiowałam w prywatnej uczelni (WSJO w Poznaniu) i NIKT TAM NIKOGO NIE PRZEPYCHA!
Mówisz tak, bo wiesz gdyż studiujesz w prywatnej uczelni czy dlatego, że nie wiesz, ale tak Ci się wydaje? Bo bredzisz! Studiowałam w prywatnej uczelni (WSJO w Poznaniu) i NIKT TAM NIKOGO NIE PRZEPYCHA!
a ktos kto studiuje tam wie czy raczej trudno czy nie sie dostac??
To są 2 różne sprawy! Do WSJO nie jest trudno się dostać ALE już w trakcie studiów NIKT TAM NIKOGO NIE PRZEPYCHA. Nie umiesz - nie zdajesz (czasem nie zdajesz nawet gdy umiesz). Masz jadną poprawkę, nie zdasz - powtarzasz rok lub odpadasz. Jest to prywatna szkoła, ale na 3 trzeba bardzo ciężko pracować.
dzieki za odp,ale glownie chodzi mi o SWPS w wawie,poniewaz mam tu na miejscu, jest na 3 miejscu w rankingu uczelni prywatnych w polsce, dlatego obawiam sie czy mnie tam przyjma
Dalajla-mowie tak bo sama byla na prywatnej uczelni ale olalam te szkole po dwoch miesiacach bo renoma prywatnej szkoly w porownaniu do panstwowej jest zerowa-taka prawda, poza tym chodzily tam takie głąby, ze nie moglam tego znieść;) Mam tez pare znajomych na SWPS-strasznie duzo placa, wiele osob nie zalicza tam egzaminow na pierwszym roku (jednego badz dwoch) a i tak przechodza na nastepny rok, np.na uniwerku taka sytuacja bylaby nie do pomyslenia-od razu by cie wywalili, prywatnym szkolom zalezy na tym, zeby miec jak najwiecej uczniow dlatego tak nie robia. Moze i SWPS to dobra uczelnia jesli chodzi o kadre ale zazwyczaj ida tam osoby, ktore nie dostaly sie tam gdzie chcialy. Wiadomo tez, ze na prywatne uczelnie dostanie sie to tylko formalnosc dlatego smieszy mnie pytanie "czy ciezko tam sie dostac?"
Prawda jest taka, że może i są prywatne uczelnie na których można praktycznie nic nie robić, wystarczy być od czasu do czasu na zajęciach i jakos ściągnąć na egzaminach i z łatwością zalicza się rok.Ale ja dołączam się do wypowiedzi którejś tutaj osoby, że na to 3 trzeba sobie zazwyczaj ciężko zapracować. Tak przynajmniej jest u mnie w swps-ie. Nikogo nie obchodzi, że jestes leniem i nic Ci się nie chce robić. nie umiesz, jesteś do niczego - do widzenia. Oczywiście nie tak od razu.. Warunek jest taki: W całym roku możesz nie zaliczyć jednego przedmiotu i na przykład jednego egzaminu, lub dwóch egzaminów, bądź dwóch przedmiotów. Wtedy zaliczasz je w kolejnym semestrze.Ale jeśli nie uda Ci się z kilkoma więcej no to juz raczej z dupy.. Mam kilka osób w grupie którym się nie poszczęściło niestety, no i w tej chwili czekają na decyzję dziekana, co z nimi zrobić. Prawdopodobnie mają rok w plery. Ale dla mnie to jest straszna głupota no bo z jakiej racji znów chodzić i zaliczac przedmioty z których ma się pozytywną ocenę. Niestety tak jest, ale i tak trzeba się cieszyć że można miec te 2 w tył na cały rok.
A jesli chodzi o dostanie się do swpsu, to rzeczywiście to nie było nic bardzo trudnego. Wystarczyło mieć chyba, juz nie pamiętam, 70 % z matury rozszerzonej i jesteś automatycznie wpisywany na liste studentów. Jeśli tyle nie miałeś, to czekał Cie jakiś mały sprawdzian umiejętności. Nie wiem jakie zasady panuja w tym roku. Trzeba się dowiedziec na www.swps.edu.pl
Pozdrawiam
madolena z swps-u
co za bzdury klepiesz, przeciez nawet na medycynie mozesz na pierwszym roku nie zdac egzaminu i dalej studiowac, wez dziecko najpierw skończ podstawówkę a jak juz dojdziesz do odpowiedniego szczebla edukco za bzdury klepiesz, przeciez nawet na medycynie mozesz na pierwszym roku nie zdac egzaminu i dalej studiowac, wez dziecko najpierw skończ podstawówkę a jak juz dojdziesz do odpowiedniego szczebla edukacji to wtedy pogadamyacji to wtedy pogadamy
czesc magdaleno, dzieki za twoj komentarz wlasnie czekam na wyniki z swps-u, wybieram sie na agl. bardzo chce sie tam dostac. jesli masz ochote to odezwij sie do mnie na gg. 2900555. nikogo nie znam w tej szkole wiec milo by bylo moc do kogogs sie odezwac na korytarzu :] pozdrawiam.
Jeśli chodzi o dostanie się do szkoły, to miałam 82% podst. i 68% rozsz. więc wcale nie rewelacyjnie :/ prawda jest taka, że jeśli chcesz się czegoś nauczyć, to od Ciebie zależy ile wyniesiesz z danej szkoły. Znam ludzi z LO Batorego w Warszawie i niektórzy to głąby niesamowite, a szkoła - proszę... tak samo jest na studiach.
hej, jestem na uniwerku w kolegium ale nic mi tam nie odpowiada...czy trudno jest się przenieśc na 2 rok na swps? nie znacie kogoś kto już sie przenosił??
Moje [gg]
były takie osoby ale nie mam do nich kontaktu :(, myslę że nie będzie z tym większego problemu, musisz po prostu zadzwonić do swps i się dowiedzieć
hej, obecnie zaczynam pierwszy rok na SWPS anglistyka specjalnosc tłumaczenia i mam pare pytan.Nie znam nikogo w tej szkole wiec jesli mozesz skontaktuj się ze mna na adres [email] Dzieki z gory:)
Witam,

ja rownież (dopiero) staram sie o przyjecie na studia do SWPS'u i w najblizszym czasie mam dostac decyzje dziekana i boję się, że sie już nie załapie- z powodu braku miejsc...
Z pewnoscia zastanawiające jest dla wszystkich czemu tak pozno...??
Otóż.. wszystkie zlozone papiery mialam na WSP i caly lipiec tudziez sierpien spokojna bylam ze wszystko juz zalatwione... tyle tylko, że owa Szanowna Uczelnia poinformowala mnie tydzien przed otwarciem roku akademickiego, ze z powodu braku wystaraczacej ilosci chetnych kierunek (filologia ang-dzienne) nie zostal otwarty... :( Pozdrawiam i doceniam oryginalne poczucie humoru dziekana... naprawde tylko pogratulowac!
Niech mi ktos powie, czy mam szanse na przyjecie do SWPSU?
Ile kosztuje semestr na zaocznych ??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą

Zostaw uwagę