koreanistyka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
Chętnie skontaktuję się z kimś kto studiuje koreanistykę na UAM Poznań lub w innym mieście. Będę wdzięczna za wsdzelkie informacje [email]
Nie studiuje koreanistyki juz, ale jestem jej absolwentka. Jezeli chcesz sie skontaktowac pisz na adres: [email]
aniu gdzie teraz pracujesz ,gdzie pracuja inni absolwenci.? czemu wybralas ten kierunek?
Czy na UAM jest w ogóle taki kierunek....???? na stronie katedry orientalistki nie jest on wymieniony....
Koreanistyka znajduje sie na wydziale jezykoznastwa obok etnolingwistyki, hungarystyki i filologii wietnamsko-tajskiej. :)

A tak w ogole powodzenia dla tych ktorzy zdawaja w tym roku na koreanistyke :)
Wiecie coś już może o naborze na rok 2005\\06? Mam nadzieję, że będzie...
/2006. Mam nadzieję, że będzie...Czy może odbywa się co dwa lata?
Wydaje mi sie, ze nabor odbywac sie bedzie co roku, chociaz kto wie....to swiezy kierunek, pierwszy nabor byl rok temu..... ;-)
A ja jestem na drugim (juz na drugim;D) roku koreanistyki UAM i jest fajnie - polecam!
tylko zadnych nadziei na to ze bedziecie mieli wszystko pod nosem, i na to ze bedzie lekko - to swiezy keirunek i wszystko jest w proszku tym niemniej jednak budowa tego wsyztskjiego tez jest fajna!!;D
pozdrawiam
Studiuję koreanistykę na UAM. Napisz proszę co chcesz wiedzieć na mój adres e-mail [email]
a dlaczego na forum nie piszecie nic o tym zeby kazdy mogl przeczytac??
Hej!
czy moze ktos móglby mi udzielić info na temat koreanistyki na UW? nic o niej nie ma na stronie uniwerku :( ilu jezykow mozna sie tam uczyc? jak widze na UAMie wyglada to bardzo fajnie:))) tylko ta rekrutacja.... :(
Hej, po raz kolejny poszukuje ludzi, ktorzy zdali na tegoroczna koreanistyke ;) chcialabym poznac swoich kolegow i kolezanek z roku :) [email]
czesc Jestem z korei pd. studiuje w polsce.jesli chcecie kontaktowac ze mna. gg nr 6226054 czekam na ciebie ^^
pozdrawiam pa~~
hej, ja jestem z Koreanistyki w Warszawie:) w czym moge pomoc?;)
aha, moj e mail to [email]
czesc, jestem z koreanistyki uw i rowniez sluze pomoca, jakby ktos mial pytania: [email]

pozdrawiam
Oj ludzie! Co Wy znowu dajecie!!! Kolejny wątek, na którym jedynie można poznać tysiące maili i numerów GG (swoją drogą nie jest to bezpieczne...)!To jest FORUM, a służy ono PUBLICZNEMU wyrażaniu opinii, informacji, wiadomości itp. Bardzo proszę, zacznijcie zadawać nieco KONKRETNIEJSZE pytania i udzielajcie nieco konkretniejszych odpowiedzi.
Zgadzam sie z poprzednikiem, juz po raz drugi. Napiszcie jakich jezykow uczycie sie i w ogole czego was tam ucza obojetnie na ktorym uniwerku ale najlepiej na UAM. Ile osob dostalo sie w tym roku ?? I gdzie mozna pracowac po tym kierunku??
Ponoc koreanistyka na UAM i na UW troche sie roznia, ja bede studiowac na UAM. Jest to wlasciwie kierunek dla ludzi, ktorzy lubia sie uczyc jezykow. Na pierwszym roku mamy trzy jezyki: koreanski, angielski/niemiecki, oraz rosyjski. Oprocz tego mamy jeszcze jezykoznawstwo, logike, itp. Na drugim roku dochodzi czwarty jezyk: chinski lub japonski (w tym roku chyba jest chinski), dochodza zajecia z literaturoznastwa, historii korei, gramatyka opisowa, mozna tez chodzic na psychologie i pedagogike, aby zdobyc kwalifikacje nauczycielskie...oczywiscie translatologia i inne tlumaczeniowe przedmioty to juz chyba norma na filologiach. Gdzie mozna pracowac? Jako tlumacz, nauczyciel jezyka, moze w jakiejs firmie koreanskiej, w placowkach kulturowych, ambasadzie, jak sie jest pomyslowym to mozliwosci jest wiele ;) Pozdrawiam
Aha, w tym roku na studia dostalo sie 28 osob (troche wiecej niz zapowiadano, ale zapewne czesc ludzi juz zrezygnowalo z tych studiow), i bylo ok. 3 osob na miejsce.
No nareszcie jakies konkrety :)
Ja bardzo chciałabym uczyc sie paru jezykow na studiach, dlatego zastanawiam sie nad jakas filologia tylko ze literatury i historii nie cierpie :/
Moze pamietasz jakie pytania odnosnie Korei mialas na rozmowie kwalifikacyjnej??
Ja w I semestrze mam praktycznie zajecia z samych jezykow , do tego jeszcze dochodzi wstep do jezykoznastwa, wf i logika. Takze godzin w tygodniu mam dosyc malo. Wiem, ze studenci drugiego roku maja literature Korei, i mieli wczesniej historie Korei w zeszlym roku (widocznie teraz z tego zrezygnowali, albo czeka mnie niespodzianka w drugim semestrze...)
Jesli chodzi o wiedze o Korei, to przygotuj sie z ogolnej wiedzy na temat geografii, historii (ja tu mialam dwa pytania - o zycie kim ir sena (!!) Spox, w ogole tego sie nie uczylam...Oraz drugie pytanie to kiedy i dlaczego Korea sie podzielila....), ktos tam mial pytanie o pogode w Korei, ogolnie wiedza encyklopedyczna o tym kraju.
czesc jestem z korei studiuje w polsce.rozmawiamy o korei
msn:
[email]
pozdrawiam PA~
Gdzie odbywaja sie praktyki po III i IV roku studiow na koreanistyce UAM??
Jakie praktyki??? Chyba nie bardzo wiesz o czym mowisz...
Mowie o tym co przeczytalam na stronie Instytutu Jezykoznawstwa UAM
Wyglada na to, ze nie tylko jestem niedoinformowany, ale i slepy jestem. Nic nie wiem o praktykach (niby z czego?) dla koreanistyki, ani tez nic nie widze na stronie instytutu.
Moze myslisz o praktykach pedagogicznych w szkole? Wybacz, trudno Ci odpowiedziec na tak zdawkowe pytania.
Jakby lepiej sie przyjrzec zacofanej zreszta stronie instytutu , to rzeczywiscie JEST WSPOMNIANE o praktykach na 3 i 4 roku. Jednak jeszcze nie wiadomo jakiego rodzaju beda to praktyki, gdyz 3 roku to jeszcze na uamie nie ma :P ( kierunek istnieje od dwoch lat ) Podejrzewam ze to bedzie, jak wspomniano wyzej, praktyka w szkole czy w jakiejs firmie tlumaczeniowej . ( oczywiscie wyjazd do Korei czy stypendium to juz INNA bajka ;)
A juz niedlugo preznie zacznie sie rozwijac strona studentow koreanistyki UAmu : www.koreanistyka-uam.prv.pl. Chwilowo niewiele tam mozna znalesc informacji...;]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę