Czy ILS UW to elita? :)

Temat przeniesiony do archwium.
Pyt.jak w temacie. :)
tez bym sie chcial dowiedziec ;)

no i jeszcze, moje jezyki: rosyjski i niemiecki - gdzie jest wyzszy poziom, na KJS czy ILS?
hard to say, one's rigt
Students from ILS advocate ILS
Students from KJS (I) advocate KJS

Better to say - if you're really at the top (have feel to devaur books of english and have the gift of the gab and your versatility helps you to attain what's unattainable)
enroll and enjoy studying English (lingua franca) free welcome to KJS

I have to climb down but no one's perfect

It's widely known that people from ILS are mostly whizzkids:D but KJS is not too far from ILS I suppose.

CHeers (sorx for mistakes;D)
ej ale nie wszyscy chca studiowac angielski :P np ja nie :P kannst du das bitte ins Deutsche uebersetzen damit der arme Roberciq alles kapieren koennte, weil seine Englischkenntnisse nicht ausreichen um so einen schoenen komplizierten Text zu begreifen? Ich verstehe doch teilweise auch die Sprache der liebvollen Koenigin Elizabeth II, besser aber Deutsch. Oder Russisch - dieser Sprache bin ich auch voellig maechtig
nic nie rozumiem - ni w zab:d

oczywisie niemicki jest lepszy na KJS niz na ILS
znachit u tebja russkij jawlajetsja dopolnitelnym jazykom?
daa ruskij no kitajski ili japojski:d

Anata-wa japoniseg-o hanashimasu-ka?

watashi-no iu koto-ga wakarimasu-ka?
ty prosto krut Vot i zametno kak znanije inostronnych jazykov vlijajet na chelovecheskij um
Das Thema wurde schon mehrmals besprochen.
Es ziemt sich nicht hier auf Deutsch/Russisch schreiben.
(...) zu schreiben
Sorry, I won't do it again :) But I must admit that my knowledge of english is very poor :P And I guess this topic was made not only for the people who want to study english but also for those who want to study linguistic, no matter what languages they will choose. And I am one of those who won't study english :] That is teh reason why everyone should use here language which is understandable for all who it may concern. Maybe chineese ?:P

claro?:P

sory za bledy, ja naprawde nei znam angielskiego :)
Chcialbym nie znac np. niemieckiego tak samo, jak Roberciq nie zna angielskiego.
Jeżeli chiński to mówię tylko mandaryńską jego odmianą.

temat ten już był wałkowany wielokrotnie. poszukaj w archiwum.

Mnie się tu podoba.
Osobiście NIE polecam studiów na ILS (UW) z kilku względów:
Po pierwsze niski poziom prowadzonych zajęć, co robi się już plagą bo na innych kierunkach jest podobnie, z wyjatkiem moze NKJA (UW). Warsztat wykladowców jest bardzo mizerny, w prywatnych szkola gdzie uczen decyduje kto jest jego lektorem nie mieli by żadnych szans, na studiach panstwowych i ogolnie na wyzszy uczelniach studenci boja sie o wpis dlatego wykladowcy maja spokoj... Wiec nie za wiele sie tam mozna nauczyc, wiecej zbednej teori kompletnie nie przydatnej w zawodzie nauczyciela lub tlumacza.
Po drugie Studia zaoczne uzupełniające trwaja az trzy lata i kosztuja najwiecej ze wszystkich mozliwych opcji studiow uzupelniajacych, naprawdo nie warte sa tych pieniedzy. Okres trzech lat jest zdecydowanie zabiegiem marketingowym i ma na celu wyludzenie dodatkowych pieniedzy od studentow... Ta sama liczbe godzin mozna spokojnie zrobic w dwa lata - cztery semestry... tak jak to sie robi Na Uniwersytetach a Łodzi, Krakowie, Wrocławiu...
No i po trzecie, tragiczny sekretariat: zacofanie, nieprzyjemna obsluga i czesto duze kolejki, no i to ciagle wymyslanie jakis problemów - na prawde komuna pełną gebą.
To tyle, jestem absolwentem tej szkoly wiec moge sluzy jakimis radami czy info, Pozdrawiam Tomek [email]
ps polecam KJS Katedra Języków Specjalistycznych
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa