KJO UAM/UMK/UL/UG

Temat przeniesiony do archwium.
WITAM!

Prosze o odp. na pytanie ktore kolegium jest najlepsze ma najwyzszy poziom, pomijam Warszawe:
Uniwer. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Uniwer. Mikolaja Kopernika W Toruniu
Uniwer. Lodzkiego
czy Gdanskiego
chcialabym zaczac studia w tym roku akademickim i chce dokonac najlepszego wybory, bardzo zalezy mi na poziomie.

Dziekuje za pomoc.
moj nr gg
2304703
ja jestem zorientowana jedynie w kjo UAM i poziom angielskigeo jest wysoki, uczą niby też dobrze. ale kjo to kjo, zawsze dużo tych wszystkich dydaktyk itp :/
Broń panie przed koledżem UG.........cienizna//choć wstępny kiedyś,jak pamiętam, był challenging//np. toruń (nkj), w-wa (nkj), elbląg (pwsz) są dobre//te 4 znam ale koledż UG - szkoda czasu//
z opinia o PWSZ Elblag sie zgadzam. Sam ja konczylem i za moich czasow (3 lata temu) bardzo cisneli i duuuuzo wymagali (i bardzo duzo mi to dalo:)

pzdr.
Oo a ja kończe pwsz Elbląg za 2 tyg.....i nie wiem gdzie dalej. A kolega gdzie kontynuuował?!
Uniwerek we Wrocku, anglistyka (caly czas kontunuuje :)

pzdr.
Polecasz jakąs magisterke?....1. myslalem o umk lub uam (preferably), 2. no i ug (słyszałem same złe rzeczy)// W sumie interesuje mnie umk i tzw #pisemny opis zainteresowan#
Polecam z roznych przyczyn - wroclawska :) ale niestety juz sie pierwszy etap rekrutacji na uzup mgr zakonczyl:(

uam jest ok, choc zrobili studia 2.5 letnie - wiec wolalbym isc na ug:) oczywiscie mowa o studiach zaocznych, bo dzienne na uam 2 lata, a na ug nie ma dziennych mgr uzup.

pzdr.
taa....UWr troche daleko, ale tez bardzo polecany wsrod moich advisor'ów//na UG chyba złoże, a UMK coś słyszałeś?! Nikt nie wspomina o UMK (uzupełniających) czy to oznacza, że są złe?!
wiem, ze daleko - ale uruchomili polaczenia samolotowe Gdansk - Wrocław (lot: troche ponad 60 minut - przetestowalem ostantio).

Co do UMK: podobny poziom do tego, co we Wroclawiu: czyli niezle.

pzdr.
a skad taka opinia o koledżu UG nie przychylna?
KJO Poznań przy UAM
No wlasnie, co jest nie tak z kolegium przy UG????!!!!
Temat przeniesiony do archwium.