NKJO Kalisz - poszukuje informacji

Temat przeniesiony do archwium.
szukam kogos, kto udzieli mi informacji na temat njko w kaliszu... jak tam jest ?? na co nalezy zwrocic uwage... generalnie czy warto sie tam wybrac czy tez nie... z gory dziekuje za odp.
Kalisz to najgorsza dziura a o studiach tam to nie wspomne, odradzam bo naprawde bedziesz żałować :( ja żałuje :(
a czy mozesz cos wiecej napisac odnosnie studiow jezykowych w Kaliszu?? rozumiem ze uczysz sie w tym miescie. czy jestes na jakims kierunku jezykowym??? a jesli tak to na UAMie czy w NKJO??
Witam,
Ja się nie zgadzam z opinią,iz Kalisz to dziura.Studiuje na UAM,filologie angielska i jestem zadowolona.Choć poziom jest wysoki to i tak atmosfera jest calkiem znosna.
A co do NKJO to bylam tam na kursie przygotowującym i muszę przyznać,że też mi się tam podobało.Lektorzy bardzo mili,atmosfera OK.Tyle,że UAM to uniwersytet a NKJO to tylko college.Więc sama sobie odpowiedz co jest lepsze...
Pozdrawiam
dzieki izka1985m za Twoja wypowiedz:) tylko gdybys jeszcze zechciala poswiecic mi minutke i opisac cos wiecej na temat przeprowadzanych zajęc na UAMie, mam na mysli to w jaki spsobo sa prowadzone i na ktorych sorow nalezy uważac a z ktorymi jest mozna dobrze zyc:) z gory dziekuje :)
pozdrawiam
witam ...
w tym roku rozpoczynam naukę angielskiego - w prawdzie dostałem się na obie uczelnie (WPA UAM i KOLEGIUM), jednak raczej już zdecydowałem się na "koledż" = fajna atmosfera, wykładowcy sprawiają wrażenie sympatycznych ... mało osób=nie ma tłoku, czyli spokój ... także, myślę, że będzie ok. ... jakbyś chciała pogadać to podaj jakiś adres email ... napiszę. Może akurat spotkamy się we wrześniu :)
pozdrawiam
witam !
ja rowniez milamm dylemat co wybrac, WPA UAM czy Koledz, ostatecznie wybralam UAM. wydaje mi sie ze UAM daje wiedej mozliwości, szczegolnie NAM ( młodym, ktorzy jeszzce nie do konca maja obarene ścieżki w życiu) i szczegolnie TERAZ ( czyli w dobie tak duzego bezrobocia). Gdyz po tych 2 czy 3 latach mozna jeszzce zdecydowac jaka specjalnosc jest obecnie najbardziej porzadana. Koledz jest monotematyczny, gdyz ma tylko jedna specjalnosc - nauczycielską. Ja wclae nie mowie ze to zle. To jest dobre dla tych ludzi ktorzy sa juz zdecydowani ze ich przyszlosc bedzie sie wiazala z nauczaniem w szkole. w sumie to chyba każdy wybiera to co uwaza za najlepsze dla siebie. Ja wybralam i dla mie moj wybor jest najlepszy, a ktos inny moze sie z tym nie zgadzac.

Pozdrawiam n.
UAM to tylko zapmoniana przez poznan dziura, drenują kase z kalisza. ogólnie zajęcia są w baraku, brak sprzetu, biblioteka to 2 regały, rnNKJO jest o 200% lepsze!!! na uam niema nawet native speaker'a!!rnJesli UAM to tylko w Poznaniu
Cześć!
Mam pytanie, orientujesz się może do kiedy, i jakie dokumenty trzeba składać do kolegium na Nowym Świecie? Bo szczerze mówiąc, chyba z tą sprawą zaspała, tak mi się w każdym razie wydaje.
Proszę o szybką odpowiedz na meila: [email]
zgadzam się w 100% z UAMu w Kaliszu pozostała tylko nazwa i nic więcej. W Kolegium mają świtną bibliotekę, budynek jest nowy, sprzęt multimedialny na wysokim poziomie, zajęcia prowadzone w max.15 osobowych grupach, wykładowcy przyjemni chociaż dużo wymagają, ale atmosfera jest swietna!! Wiem, bo jestem tam na 2 roku i mam w grupie dzieczyny, które zrezygnowały z UAMu i dużo bardziej cenią sobie wiedzę, którą zdobyły w nkjo! SOLIDNE PRZYGOTOWANIE DO EGZAMINÓW- mówię o specjalności angielskiej. POLECAM GORĄCO!
tez slyszalem ze kalisz to dziura, i ze NKJO to strata czasu , bo zarowno poziom niski jak i i sam fakt ze niczego tam sie nauczyc niemozna - opinie ta slyszlem tylko i wylacznie od ludzi dla ktorych poziom byl tak niski ze nimogli sobie poradzic i odpadali w polowie semestru, albo niezaliczali egzaminu na koniec roku - bodz tez niebyli do niego dopuszczeni
Ja tam studiuje i jestem bardzo zadowolony - duzy nacisk jest polozony na praktyczna nauke jezyka a nie na jakas literature czy przednioty teoretyczne - choc tego tez jest co nieco.
NKJO jest w krajowej czolowce jesli chodzi o sprzet audio wideo i its itp, Biblioteka jest dosc spora biorac pod uwage wielkosc tego kolegium, bylem w UAMIE i warunki jakie tam sa to naprawde ponizej krytyki
W nkjo zajecia sa prowadzone w bardzo malycg grupach , w bardzo milej atmosferze ,
Oczywiscie czesto trzeba sie stresowac ale to ja k wszedzie
ile tak mniej więcej trzeba mieć procent, żeby dostać się na NKJO?? Proszę o odpowiedź, podaje swój numer [gg] .
A jak ktoś się na forum tym pochwali to nikt się chyba nie pogniewa, hm?
nie polecam! wlasnie koncze rok! totalna porazka. jesli chcecie wiecej inf piszcie
Temat przeniesiony do archwium.