WSJO Poznań (japonistyka)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Słuchajcie czy ktoś moze studiuje w WSJO japonistykę?Czy jest to nowy kierunek, który będzie prowadzony od tego roku akademickiego na tej Uczelni?Jeśli nie,to kto się wybiera?Jaki jest klimat i wogóle?Ile jest miejsc?Pozdrawiam
miejsc zapewne wystarczy dla wszystkich:)jak to na WSJo gorzej tylko jak przyjdzie do sesji, gdybym mogla wybierac jeszcze raz to nigdy w zyciu WSJO!!!radze Ci wiec zastanow sie moze nad czyms innym
ale dlaczego?
Może dlatego, że tam jest ciężko i trzeba się dużo uczyć.
chocby dlatego że nie spaelnia wytycznych European Association for Quality Assurance in Higher Education
dlatego, ze jesli masz szanse na panstwowa to probuj tam, strasznie przejechalam sie na WSJO a nie mysl, ze nie robilam nic przez caly rok, szkola kosztowala mnie mase nerwow,pracy, zarwanych nocy i nie narzekam gdyby nie wspanialy PNJA!!!koszmar!teraz mysle tylko gdzie by przeniesc sie!pozdrawaim
hmm japonistyka na WSJO jest nowa i chociaż nie polecam tej szkoły to myślę, że się nieźle rozwijają.
dziewczyny z mojej grupy mi bardzo odradzają nawet rok na przeczekanie jeśli polecę z uniwerku. mówią, że wszystko tylko nie WSJO bo lepiej zapłacić za dobry kurs językowy niż za tą lipę. i jeśli chcę się byc dobrym filologiem to napewno nie po wsjo.
bo to jest chyba tak: dostajesz wycisk na UAM to mowisz "wysoki poziom, na pierwszym roku polecialo pol grupy", a jak dostaniesz taki sam wycisk na WSJO to mowisz "szkola prywatna nastawiona tylko na zysk", kadra prawie ta sama, nowoczesniejszy program, a do tego WSJO sie dynamicznie rozwija, otrzymali prawo prowadzenia SUM, a takie prawo sie otrzymuje tylko po dokladnej kontroli PKA (www.pka.edu.pl) i slowa, ze szkola nie spelnia jakiegos standardu mozna miedzy bajki wlozyc! Ja tam polecam!
a ze ktos odradza cos o czym nie ma pojecia znaczy pewnie, ze zazdrosci lub nasluchal sie rozmow studentow w tramwaju :)
pozdrawiam
albo tam studiował i wie jak ta szkoła działa :)
Ja jestem już (szczęśliwie) na drugim roku WSJOwskiej filologii angielskiej z japonistyką, także mogę śmiało przedstawic swój punkt widzenia. WSJO hm... szczerze - jeśli chodzi o filologię angielską to wszystko zależy od doboru wykładowców - niektórzy z nich otwatcie mówią o tym, że nie chce im się pracowac i ciężko przychodzi się na zajęcia, na których prawie nic nie jest wymagane. Natomiast japoński jest naprawdę dobry! Tegoroczna nowootwarta japonistyka to zupełnie zmodernizowany uniwesytecki program np. na I roku nauka 600 kanji (dla porównania na UAMie 400), przy czym kadra ta sama. Reasumując, polecam japoński na WSJO! Świetna atmosfera, wysoki poziom, genialni wykładowcy z którymi każdy złapie znakomity kontakt. Jeśli chodzi o angielski to ... życzę powodzenia w wylosowaniu grupowej kadry uczącej;)
a może coś zdradzisz o tej kadrze ;-)
heh, mogę zdradzic, ale tylko dla osób bezpośrednio wtajemniczonych - nie wypowiadam się na ogóle, ponieważ wspomniani wykładowcy są ludźmi pokolenia sieci ;)
(senpai_ana = japanese_girl)
Unikaj magistra U. Jeśli już na niego trafisz, to lepiej zapłać za przeniesienie do innej grupy i się przenieś.
Pani/ Panie Dobra Rada,
z jakiej racji unikac wykładowców, którzy sporo wymagają? (możliwe, że jest kilki mgr'ów U.) :P
Nie chodzi o wymagania. Tam wszyscy sporo wymagają (z wyjątkiem niektórych native'ów). A magistra U. radzę unikać choćby dlatego, że jest niesprawiedliwy (i z kilku innych powodów).
Hmmm, na magistra U. nie trafilam za to trafilam na fantastyczna babeczke od komunikacji, nie cierpielismy jesj za to potem bylismy jej dozgonnie wdzieczni za cozjazdowe kartkowy ze slowek, walkowanie NCE oraz artykulow:)))jednak jak zakoncze szczesliwie ten rok we wrzesniu to biore nogi za pas i zmykam z wsjo!!!pozdrawiam
buhahaha ja sie wybieram. juz pilem w tej intencji wiec nie moze sie nie udac (no dobra podpisalem umowe wiec jestem juz przyjety ale pic i tak mozna nie?). niepokoi mnie tylko fakt ze sa to studia 3letnie wiec zeby miec magistra trzeba isc na uzupelniajace_gdzies_tam. wiecie moze jak to dokladnie wyglada?
podobno wsjo ma już magisterskie, wiec no need to worry
wsjo ma juz magisterke wiec nie masz czym sie martwic, good luck!!!
owszem ma ale:
"Oferta studiów uzupełniających magisterskich:
filologia angielska studia stacjonarne (dzienne)
filologia angielska studia niestacjonarne (zaoczne)
filologia germańska studia stacjonarne (dzienne)
filologia germańska studia niestacjonarne (zaoczne)"
jezeli dobrze rozumiem japonisci musza szukac gdzie indziej?
Licencjatu japonistycznego w WSJO też nie ma. Angielski z japońskim to nadal filologia angielska i nie daje Ci żadnych uprawnień japonistycznych, choćby do pójścia na uzupełniające magisterskie w tym kierunku.
ups nie jasno sie wyrazilem...
ja sie zapisalem na filologie japonska. nie angielska z japonskim.
nadal zadnych perspektyw na magisterke na wsjo? powiedzcie ze chociaz ten licencjat bede mial...
Okiej, w takim razie licencjata będziesz mieć. Ale przewiduję pewne problemy z magisterką, bo na UAM na przykład są to pięcioletnie jednolite studia magisterskie:

http://www.staff.amu.edu.pl/~orient/site/japonistyka.html

i nie wiem, czy w ogóle jest możliwe robienie uzupełniających. Na UJ z drugiej strony

http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/oferta.php?id=251

magisterskich chyba w ogóle nie ma. Chyba czeka Cię mały research.
dzieki bardzo za odpowiedz. znalazlem cos takiego na http://studentnews.pl/serwis.php?&s=104&pok=3058&dwze=z&l=20&id=86:

filologia - japonistyka (magisterskie dzienne, magisterskie uzupełniające dzienne, zawodowe dzienne, magisterskie zaoczne, magisterskie uzupełniające zaoczne, zawodowe zaoczne, magisterskie uzupełniające eksternistyczne, zawodowe eksternistyczne)

to o akademii polonijnej w czestochowie. wiem ze to sa rowniez platne ale to chyba nie bedzie problemem w moim przypadku. jakos na stronie glownej akadiemii nie moge znalezc niczego poza:

"Filolog (pierwszego stopnia, drugiego)- 400 zł"

na podstawie tego wnioskuje ze mozna robic sobie stopien 2 czyli magistra (to chyba inaczej uzupelniajace magisterskie?).
Pić się nie da studiując w WSJO. Bo wylecisz jeśli będziesz balował - nie dasz sobie rady. Albo picie albo WSJO!!!
w warszawie:

"Program studiów japonistycznych

Program japonistyki skonstruowany został z myślą o umożliwieniu studentom opa­no­wa­nia w stosunkowo krótkim czasie umiejętności czytania, tłumaczenia, pisania i konwersacji w języku japońskim, a ponadto uzyskania takiej wiedzy o Japonii, która stanowić będzie solidne oparcie także dla osób aspirujących do kariery akademickiej i noszących się z za­miarem kontynuowania nauki na uczelniach japońskich.
Studia japonistyczne mają charakter dwustopniowy i składają się z trzyletnich studiów licencjackich oraz dwuletnich studiów magisterskich uzupełniających. Uzyskanie dyplomu oraz tytułu zarówno licencjata, jak i magistra wymaga spełnienia dwóch warunków, jakimi są zaliczenie określonej w programie liczby zajęć oraz przedstawienie i obrona pisemnej pracy (licencjackiej lub magisterskiej)."

wiec tez niby sa 2st. pozdrawiam
potwierdzam na cap jest japonistyka 2stopniowa"
http://www.ap.edu.pl/main/displaypage.php?ids=1044
oj zaufaj mi da sie
otóż zdaje sie że jest, od tego roku WSJO startuje z nowymi filologiami i jak ktos mówi, że się na japonistyke zapisał to chyba się zapisał...
Róbta co chceta. Teoretycznie jesteście już dorośli. Jak Was uleją, to Wy będziecie mieć problem, nie ja.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

CAE

Zostaw uwagę