Kto się też dostał do Olsztyna?

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie się dowiedziałam,że zostałam przyjęta do Olsztyna na filologię angielską.Ktoś się jeszcze tu wybiera?A tak a propos to jestem z Łomży:)
a jakie zdawałaś przedmioty na maturze i ile miałaś procent ze sie dostałaś
a zapomiałem zapytać jakie biorą przedmioty pod uwagę na UWM podstawowe?
Tam brali polski,angielski i historie(lub matme) i to wszystko na podstawie.Ja mialam z polaka 80%,hista 52%,angol 87%(rozsz.85%) i brali pod uwage srednia ocen ze swiadectwa-u mnie 4,85.
[wpis usunięty]
nie chcę Ciebie smucić, ale będziesz musiała się nieźle przyłożyć jeśli chcesz tu zostać. Ja jestem teraz na 3.roku i właściwie to sie ogromnie cieszę,że tu dotarłam. U nas z 60 osob zaczynających zostało 25. Rok niżej niż ja ze 111 przyjętych po zimowej sesji zostało ok 55 osób a jeszcze przecież nie wiadomo ile przejdzie letnią... A jak w tym roku przyjęli 180 osób to właściwie trudno było się nie dostać. Także juz teraz Ciebie uprzedzam, żebyś przyłożyła się już na początku a później będzie Ci się łatwiej utrzymać :) bo pewnie z połowa przyjętych odpadnie. Tak jest zawsze. Nie wiem czy odwiedzałaś nasze forum http://anglistykauwm.fora.pl zapraszam :) i pozdrawiam
Strone odwiedzalam,a poza tym to wcale nie bylo latwo sie dostac. Przyjęli tylko co 8 osobe,ktora zlozyla papiery.A ze sie uczyc trzeba to chyba jasne..Pozdrawiam.
no właśnie nie dla wszystkich. Zresztą sama się przekonasz. Na anglistykę idą też osoby, które myślą, że to kolejny kurs angielskiego
no hej. ja tez sie dostalam.
wiem,ze ejst ciezko,bo kolezanka zrezygnowala tam byla rok temu (po prostu nie dala rady), ale ja mam nadzieje przetrwam:)

moze masz jakies rady?

i w ogole to ile sie uczylas na pierwszym roku dziennie?? mialas czasem czas w sobote skoczyc na impreze albo cos?

pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe

Zostaw uwagę