Co wybrać UAM czy UWr? fil.angielska

Temat przeniesiony do archwium.
Hej wszystkim. DOstałam się na UAM i na UWr na filogie angielską...jeszcze czekam na wyniki z UJ. Uj jest u mnie 1 na liscie...bo jest w Krakowie. Zastanawiam sie jednak który z pozostałych uniwerków doradzilibyście mi. Chodzi mi o wszystko. O miasto, atmosferę, ludzi,uczelnie, poziom języka na studiach, możliwości, wykładowców, specjalizacje. Zalezy mi na studenckim klimacie miasta, na tym zeby miasto pachniało starością....jak Kraków. No i szczególnie na poziomie kształcenia. Prosze o rady i pozdrawiam wszystkich!!!!
Polecam UW!!!:) Super poziom ,super ludzie, super klimat...szczególnie Starówka, no i w Łazienkach też cudnie,zwłaszcza jesienią!Nie wachaj się!!:))))
Sorki chyba chodzilo Ci o wroclawski;)ale mala reklama UW nie zaszkodzi;) Mam znajomą na UWr i jest zadowolona a o UAM nie wiem zbyt dużo.Czytalam troche opini ludzi na tym forum i wielu narzeka ze sieka;) Moja znajoma tez narzeka ale tylko na sesji..jak kazdy.Ogolnie ma luzik no i dobrze sie tam czuje.
jesli chodzi o strone naukowa - UAM w Poznaniu, no ale nie sama nauka czlowiek zyje, wiec miasto, imprezy kulturalne, ciekawe wydarzenia i dobre perspektywy - Wro zwycieza. A w IFA UWr super sie studiowalo.

p.s. mowia, ze kazda (p)liszka swoj ogon chwali, ale ja bylem i jestem zadowolony z IFA UWr.

pzdr.
jesli chodzi o strone naukowa - UAM w Poznaniu, no ale nie sama nauka czlowiek zyje, wiec miasto, imprezy kulturalne, ciekawe wydarzenia i dobre perspektywy - Wro zwycieza. A w IFA UWr super sie studiowalo.

p.s. mowia, ze kazda (p)liszka swoj ogon chwali, ale ja bylem i jestem zadowolony z IFA UWr.

pzdr.
Tak zdecydowanie Wrocław!!! tez kiedyś mialam podobny dylemat i dziś nie zaluje mojego wyboru,no i juz chyba nie pozaluje:)
Hej! Też miałam podobny problem i wybrałam UWr-ogólnie rewelka:) a tak z ciekawosci-od ilu punktów przyjmowali na Uam i Uwr w tym roku?
a od ilu punktów przyjmowali na uam?
W Poznaniu od 228/ nie wiem jak oni to przeliczali,bo niektóre osoby mają niwiarygodnie wysoką liczbe pkt. wręcz nierealną do zdobycia/ ok 1100 os. - zdało 205 os przyjeli. Na UWr od 87,4. NA ponad 1000os. przyjęto 77
Jak studia, to wiadomo, że Poznań! :P
Mieszkam i studiuję na UAMie i nie zamieniłabym tej uczelni na żadną inną. Wprawdzie ja z filologią angielską wspólnego nie mam wiele, ale już moja koleżanka, która anglistykę studiuje opowiadała, że i owszem, łatwo nie jest. Wykładowcy wymagający, poziom wysoki... ale czy to nie o to właśnie chodzi? Im więcej wymagają, tym więcej też możemy z siebie dać i na tym lepszych fachowców wyrastamy. Samego miasta chyba polecać nie trzeba - kto był chociaż raz ten wie, że klubów, pubów i pięknych miejsc tu nie brak. Stary Rynek, ogródki latem i wiosną - poezja! Klimat, atmosfera świetna, ludzie w porządku - nie wiem czy jest coś, na co mogłabym narzekać.
Wydaje mi się, że mając do wybrou Poznań i Wrocław rezygnacja z UAMu byłaby straconą szansą...
I nie jest tak, że UWr nie daje rady. Po prostu jak dla mnie przegrywa w konfrontacji z UAMem, a jak to już ktoś wyżej wspomniał - każda pliszka swój ogon chwali. Ja dodatkowo popieram ten ogon faktami z relacji koleżanki studentki z omawianego kierunku.
Pozdrawiam.
Mieszkam w Poznaniu i studiuję na UAMie. Tak w drugim zdaniu być miało. Jeszcze nie zamieszkałam na uczelni ;)
czy ktoś ma stronkę gdzie są zamieszczone wyniki rekrutacji na UAM składałam na gospodarkę przestrzenną wyniki miały być wczoraj ale ja nic nie mogę znależć pomocy!
wyniki sa na stronie glownej UAM na dole, czerwony duzy napis ;] na gospodarke przestrzenna jeszcze nie ma wynikow (wiem, bo kumpela tam skladala)
dzięki chociaż za tą informacje a wiesz może kiedy będą te wyniki, jaki jest limit miejsc i w jaki sposób oblicza się punkty i przy okazji jakie wyniki miała Twoja kol.
http://150.254.65.195:8080/rejestracja2006/Apps/Rejestracja/Furtki/status - o, tutaj sa te wyniki na UAM. Trzeba wpisac swoj pesel. Obstawiam,ze wyniki rekrutacji pojawia sie w poniedzialek-wtorek. Na razie nie jest chyba znany prog punktowy.
Brali pod uwage tylko geografie, kumpela miala 88% podst. i ok. 80% rozszerzony. Skladalas tam?
tak i mam obawy ze sie nie dostanę na ae zabrakło mi dwóch punktów a niestety nie maja tam odwołan składałam na uw ale jak poczytałam sobie na forum ze ludzie z wynikami ponad 90% nie sa pewni czy sie dostana na zaoczne to ja z moimi 88 i 70 moge sobie tylko pomarzyc
Wspomniana kumpela dostała się i idzie na AE,wiec zwalnia jedno miejsce :) W każdym razie życzę Ci szczęścia i trzymam kciuki !
od 2 lat siedze w poznanskiej ifie,i porownujac przebieg studiow ze znajomymi z innych polskich anglistyk,stwierdzam filologia angielska na uamie naprawde mozna sie poszczycic,zwlaszcza ze jest jednymz nielicznym miejsc gdzie mozna sie nauczyc mowic z slicznym brytyjskim lub amerykanskim akcentem;) no i poznan linguistic meeting:D
mnie tez dokladnie przyjeli i na uam i na wroclawski, ale wybieram uam, ponoc lepsza anglistyka, a i miasto fajne :) polecam
NO....ja chyba też wybiorę Uam ;) Gdybyś chciała poznać już kogoś z roku...to zostawiam mój numer [gg] PZdr
hej czy ktos sie orientuje jak to jest na uam polecony przysyłaja wszystkim kandydatom czy tylko tym co sie dostali?
No wlasnie do cholery, kiedy te wyniki? Ja jestem na sinologii i arabistyce i jeszcze nie mam wynikow, a kumpel z anglistyki juz dawno cieszy pale :|
ale sinologia i arabistyka uam? jak tak to wyniki juz widzialam kilka dni temu, na glownej stronie wydzialu neofilologii w podstronie orientalistyki. sprawdz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa