pomocy-jakie studia?

Temat przeniesiony do archwium.
dostalam sie na sinolgie, etnolingwistyke i arabistyke na uamie
nie mam pojecia co wybrac. bardzo ludzie uczyc sie jezykow i naprawde trudno jest mi okreslic, ktory fajniejszy podobnie jak nie umiem zdecydowac, ktory region swiata jest mniej lub bardziej ciekawy.
bede bardzo wdzieczna za wszelkie podpowiedzi, sugestie.
moze doradza mi cos osoby studiujacy, na ktoryms z wymienionych przeze mnie kierunkow?
pozdrawiam wszytskich cieplo
co to jest etnolingwistyka??
a ludzi po sinologii to bardzo malojest w polsze.:)
nie bardzo wiem czego dotyczy etnolingwistyka, co do sinologii - jeśli lubisz orient, masz cierpliwość do ideogramów ( sama ucze się japonskiego, do kanji potrzeba duzo cierpliwosci i przede wszystkim regularnych powtorek) przy tym lubisz sie duzo uczyc :)
nie wiem jak z arabistyką, ale podejrzewam, że równie ciężko. o ile wschodnie ideogramy moga się z czymś skojarzyć, to pisanie ślaczków od prawej do lewej ..nie wiem:) sam język brzmi strasznie..charcząco;D
jesli po arabistyce widzialabys siebie w jakiejs firmie wspolpracującej z ziomalami arabami, zastanowilabym się nad tym, jaki przypuszczalnie stosunek mają arabowie do kobiet w biznesie..:D ( nie wspominając o kobietach, w ogole.) oczywiście nie można tu generalizować, ale jednak..
niestety wyboru musisz dokonać sama. życzę powodzenia!

« 

FCE - sesja letnia 2006

»

Studia językowe