pilnie prosze o poradę

Temat przeniesiony do archwium.
Moi drodzy bardzo Was prosze o poradę.. Chciałabym rozpocząć studia (filologia angielska) na WSL w Częstochowie w trybie zaocznym. Ale mam pewne obawy ...nie wiem czy sie nadaje... Mój poziom określany jest jako upper-intermediate (B2). Obawiam sie , ze to za mało , aby przejsc późniejsze pnja... tym bardziej, że bede studiowac zaocznie... Ale w sumie bardzo chce rozpocząc studia juz teraz.. nie chce odkładac tego na później z racji mojego wieku (prawie 25 na karku ;) (Skonczyłam juz inne studia). Moi drodzy, czekam na WAsze opinie... a w szczególności na opinie studentów WSL.
spokojnie sobie poradzisz:) na pierwszym roku przerabiany jest Headway upper-intermediate, na drugim Fast Track to CAE.
składaj papiery :) powodzenia! :)
A mam do Ciebie pytanko... Studiujesz zaocznie czy dziennie na WSL?
dziennie. W tym roku skonczyłam :) i jestem w fazie dostawania się na SUM.
Rozumiem ..Widziasz ja mysle o zaocznych... i stad moje obawy czy podołam.. To tylko 6 zjazdów ..I mam watpliwości czy praca samodzielna ( w głownej mierze) pomoże mi uzyskac taki stopien znajomości języka ang., jaki filologowi przystoi ;) Hmmm.. Można samemu poznac wiele słowek , swietnie znac gramatykę..To wiem - bo w głownej mierze ucze sie sama... i oceniono moja gramatyke na poziomie advanced a znajmość słow na poziomie "mocnym" upper-intermediate. Gorzej jesli chodzi o mówienie... Obecnie to tez poziom upper intermediate..ale niestety nie mam czasu na takie "szlifowanie go" ... poza uczęszczaniem na rózne kursy konwersacyjne. Boje się , że cięzko mi będzie osiagnąc odpowiedni- jak na filologa przystało- poziom jesli chodzi o KOMUNIKACJE, mówienie (przy 6 zjazdach na semestr) . Dlatego wazne jest dla mnie to , aby wypowiedziały sie osoby studiujące tam w trybie zaocznym . Jak jest WASZE zdanie? Jak sobie radziliście studiując zaocznie? Jaki był WAsz poziom wyjsciowy?
Nadal licze na Wasze opinie i sugestie.
No cóz ..pozostaje mi co jakis czas sie przypominać...
Wytrwale czekam :)
nie spodziewaj sie za wiele.
Mam sie nie spodziewac za wiele ..czego?
że ktoś odpisze
Dlaczego tak uważasz? prosze o cos NIEMOŻLIWEGO do wykonania?
A poza tym Magdalene ..Ty chyba studiowałaś bąż nadal studiujesz na WSl.. Więc może TY mi cos powiesz? Bardzo Cie o to proszę.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe

Zostaw uwagę