Jak wygląda DZIEŃ ADAPTACYJNY ??

Temat przeniesiony do archwium.
Hey;) Zastanawiam się jak wygląda dzień adaptacyjny. Czy ktoś z forumowiczów mógłby coś napisać na ten temat ?? Pozdrawiam ;)
noo np. grupa siedzi w krzesełkowym kołeczku, pani psycholog przewodzi, każdy mówi parę słów o sobie, pani psycholog zapodaje różne integracyjne "zabawy" hehe..spisujemy tzw. kontrakt grupowy, czyli w punktach zasady funkcjonowania w naszej małej grupowej spoleczności, że będziemy sobie pomagać, będziemy sie kochać i szanować ;) (dawać ściągać) każdy się podpisuje, jest sielanka. eeehm jest trochę jak w przedszkolu, ale suma sumarum miło i rzeczywiście na następny dzień pamięta się imiona swoich group-mates..i w ogóle. tzn u mnie tak to wyglądało. nie wiem jak na innych uczelniach,. cheers
Ale przedszkole - no nie moge. Gdzie wogole takie cos sie odbywa tzn. na wykladzie jakimś czy na laborkach? A ta pani psycholog to skad? Z uczelnionej poradni psychologicznej... Tak to chyba sie robi tylko w kolegium jakims a nie na uniwersytecie...
jaki "dzień adaptacyjny"? to jakiś żart???
Ja nie rozumie nawet 'co' jest 'adaptowane'
pierwszy dzień na uczelni wyższej. Studenci spotykają się z opiekunami grup, odbywają szkolenie przeciwpożarowe itp., otrzymują legitymacje studenckie i indeksy no i biorą udział w ceremonii inauguracji roku akademickiego.
dzieki mg-
teraz to jasne - 'induction day'.
Watashi-dzięki za info;* Trochę to zabawnie brzmi,ale w sumie może takie spotkanko pomoże przełamać pierwsze lody ;) Myslałam,że taki dzień jest na wszystkich uczelniach, zauważam ogólne zdziwienie ;] A tak nawiasem mówiąc chodzi o UO . Pozdro :)
Ja sie osobiscie nigdy z czyms takim nie spotkalam, ale pomysl sam w sobie wydaje mi sie bardzo fajny:)
Hmmm... Czyli w tym dniu też jest inauguracja roku akademickiego ?? Z tego co pamiętam dzień adaptacyjny jest 29 września(oczywiście mogę się mylić),a inauguacja później. Teraz juz sama nie wiem ;P Pozdrowionka dla wszystkich ;*
czasem tak, czasem nie. inauguracja wydziałowa nie musi się odbywać w tym samym dniu co inauguracja uczelniana.
po legitymacje i indeksy musimy sie zglosic do dziekanatu w dniach chyab 16, 28 i 29 pazdziernika;} Ale nie slyszalam ze jest cos takiego jak dzien adaptacyjny... Dobrze wiedziec ciekawe o czym jeszcze nie wiedzialam:D
Sory 26, 28 i 29:)
szkolenie biblioteczne BHP i PP to przecież rzecz oczywista i nudna. co to ma w ogóle wspolnego z adaptacją??? koleżanka pytała o dzień adaptacyjny - dla mnie to wlaśnie znaczy spotkanie całą grupą i rozmowa. poznawanie się. a ine jakieś inauguracje. z inauguracji roku akademickiego wyszlam w połowie, jakies przynudnawe takie.
a no i mieliśmy integracyjne imprezy w pubach pod koniec października, no ale zintegrować to my się już wcześniej zdążyliśmy ;) powodzenia na studiach i owocnej integracji..czy tam adaptacji. jak kto woli
do "pierwsze słyszę"
"Tak to chyba sie robi tylko w kolegium jakims a nie na uniwersytecie..."
nie, to nie było w kolegium. ale wyczuwam ironię , że niby kolegia to coś gorszego, mniej poważnego, od uniwersytetów..hmm nno tak pewnie. lepsza sztywność, oficjalność, ogólna atmosfera powagi i w ogóle "jacy to my jesteśmy dorośli, ehh, nno nie będziemy się wygłupiać z jakimiś infantylnymi rozmowami z panią psycholog" panująca w uniwersyteckich murach ;P każdy ma swój sposób na integrację
Dzięki ;* Mam nadzieję, że jakoś się zintegruję ;] A co do pubu to swoją drogą ;D Pozdrówki ;)
Jeszcze ostatnie pytanko : jak się należy ubrać na ten dzień adaptacyjny ?? ;)
Hej, ja też jestem na UO, a co dokładnie studiujesz anglistykę czy j.biznesu? Nie ma sensu ubierać się ,,galowo" bo to nie jest żadna inauguracja roku tylko spotkanie na którym np.dzieli się studentów na grupy, załatwia i tłumaczy różne organizacyjne i administracyjne sprawy. Tyle.
Hey Anette2308 ;) Ja dopiero zaczynam w tym roq anglistykę. Dzięki za info ;*;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa