Czesc!!! Nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam swoje pytanie, no ale trudno, najwyzej mi sie oberwie :))
Otoz jestem obecnie w 2 klasie liceum, za rok- niestety- mam maturke. Zamierzam zdawac na stosunki miedzynarodowe lub na ekonomie na SGH. Wiem, ze to forum odwiedza wiele roznych ludzi, byc moze znajdzie sie wsrod nich jakis student/ studentka tego kierunku lub ktos kto probowal sie tam dostac. Zdaje sie tam 4 przedmioty, w tym 2 jezyki obce. W moim przypadku to by byl angielski (jako pierwszy jezyk- w stopniu wyzszym) i niemiecki (stopien podstawowy). Czy te egzaminy wstepne sa trudne?? Wiem, ze najlepiej by bylo po prostu dostac testy z poprzednich lat, ale na razie nie mam do nich dostepu, dlatego pytam Was. Czy np. angielski jest na poziomie FCE czy raczej CAE??? A czy mam szanse zdac podstawowy niemiecki, jesli w cyklu w liceum jest 6 godzin jezyka??? Oczywiscie zakladajac, ze oprocz tego bede sie przygotowywac do egzaminu we wlasnym zakresie. To tyle na razie. Z gory wielkie dzieki za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam