szukam książek-help please

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam problem ze znalezieniem paru lektur, może ktos posiada je w swojej biblioteczce bądź wie, gdzie moge je znaleźć:
"Cat on a Hot Tin Roof"
"Streetcar Named Desire"
"Death of a Salesman"
to sa bardzo krotkie opowiadania, idz do biblioteki lub czytelni i po prostu sobie je skseruj
ja bym raczej powiedziala dramaty...
moze raczej powiesci sensacyjne;)
"powieści sensacyjne"?
-klasyka dramatu amerykańskiego!

na pewno znajdziesz je w bibliotekach uniwersyteckich lub instytutowych, a jeśli chcesz kupić to poszukaj w księgarniach językowych (np.omnibus)
W żadnej bibliotece tego nie ma, nawet w BUWie. W ksiegarniach też:( może gdzies u Ciebie w Twoim mieście to jest? jeśli tak to bardzo prosze o kontakt.pozdrawiam.
we wroclawiu sa...
www.dzb.pl
Dzięki za pomoc w szukaniu, tylko mam problem, ja jestem z okolic warszawy więc do wrocławia mi daleko:)w wakacje byłam w tym mieście, gdybym wiedziała to bym sobie wypożyczyła, a poźniej bym odesłała pocztą:( a Ty jesteś z tego miasta?
tak, jestem z wroclawia...
szczerze mowiac to dziwie sie, ze skoro jestes z okolic wawy nie poszukasz w samej stolicy, tam pewnie nawet w ksiegarni jezykowej to bedzie...
Hej,tak jak pisalam:szukałam tego już naprawdę wszędzie, to jest stare wydanie i nie mają nawet w hurtowniach,więc nie mogę sprowadzić sobie na zamówienie. Na allegro: brak, księgarnie internetowe(dosłwonie we wszystkich chyba szukalam): brak, BUW: brak, małe biblioteki innego rodzaju: brak.Niestety:( a pewnie nie mogę tego wypożyczyć z Twojej biblioteki jakoś może przez pocztę?:)
trzeba sie tam zapisac, dac dowod, kase za karte magnetyczna i raczej robic to osobiscie...
to ejst strona tej biblioteki:
http://www.wbp.wroc.pl/
tam jest tzw American Corner i wlasnie tam jest mnostwo pozycji z USA w oryginale
a to jej katalog:
http://www.dzb.pl

na swoje konto nie moge Ci nic pozyczyc bo jeszcze nikomu tak nei zaufalam ;/
a poza tym mam juz wypozyczony komplet 5 ksiazek i bym sie nie zmiescila;)
No trudno, szkoda. Będę musiała zadowolic sie filmem, chociaż to nie jest to samo:/ co do zaufania to w gruncie rzeczy Cię rozumiem:) nie znasz mnie...a we wroclawiu będę dopiero w lipcu 2007 na wizycie u ortokeratologa w EyeLaser Center-troszke za poźno:)ale i tak dziekuję Ci za okazaną pomoc:)Pozdrawiam serdecznie.
szukalam na project gutenberg ale nie ma tych ksiazek :(
"Cat on a Hot Tin Roof" i "Streetcar Named Desire" by Tennessee Williams

"Death of a Salesman" by Arthur Miller

Są to tzw. plays, sztuki do wystawienia, nie wierzę aby w bibliotece nie było, każda biblioteka i/lub czytelnia filologii angielskiej ma te pozycje, może szukaj pod
The Collected Works of Tennessee Williams czy Arthur Miller, czyli jako zbiór sztuk
Jeżeli nie zależy ci na samej lekturze tylko analizie i streszczeniach są na www.sparknotes.com np. http://www.sparknotes.com/lit/salesman/
pozdrawiam
Dzięki, mam streszczenia, ale wolę cos przeczytać:)Pani Profesor od literatury jest bardzow ymagającą osobą i pytania zadaje dość szczególowe. Jednak w tej sytuacji pozostaje mi tylko film no i te summaries. a jak mi nie wierzysz,że nie mogę tego nigdzie znaleźć, to może spróbuj Ty, może masz więcej szczęscia.
Dzięki jeszcze raz za wszystko, rzadko sie zdarza,żeby ktoś się zaangażował tak jak Ty w pomoc w poszukiwaniu czegoś. Dziękuję i pozdrawiam.
wiadomośc wysłana o godzinie 20:16 jest do uzytkownika trinity84. :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia