poszukuję informacji na temat filologii ang na UŚ

Temat przeniesiony do archwium.
chciałabym studiować angielski na programie tlumaczeniowym..ale mam problem ktory wybrać ten z arabskim czy niemieckim??? na arabski jest o wiele mniej chętnych....wprawdzie miałam przez 3 lata niemiecki w lo ale zbyt dużo nie umiem... możecie mi powiedzieć czy szybko bardzo biegnie się z programem tego drugiego języka?? czy arabski jest bardzo trudny?? z góry dziękuję za informacje;)))
Miałam ten sam problem -----> https://www.ang.pl/forumw.php?IDt=4276
Ania ja tez planuje na ten kierunek startowac. Jaki masz poziom angielskiego? Jakis certyfikat?
ania ma na koncie proficiency zdany na B, polowe zycia spedzila w stanach, mowi lepiej w jezyku angielskim niz polskim i boi sie o to, czy znajdzie sie dla niej miejsce na tej uczelni.
pozdrawiam Aniu! wybierz arabski i uwierz w siebie !
mysle, ze sugerowanie sie ltym, ze na arabski jest mniej chetnych jest mylace. lektorka z kursu mowila mi, ze trzeba liczyc srednia z obu kierunkow, bo komisja wybiera najlepszych....czyli - jesli ktos, kto nie dostal sie na niemiecki ma np wiecej pktow niz najlepszy z arabskiego, to go przerzuca:/ tez sie troche zdziwilam, ale podobno tak wlasnie jest:/

»

Studia językowe