uniwerek w lodz czy umcs

Temat przeniesiony do archwium.
1gdzie jest trudniej sie dostac: uniwerek w lodz czy umcs
2ma ktos pojecie ktore miejsce pod wzgledem trudnosci dostania sie one zajmuja
3jak sie prezentuje kolegium j.o. w Lodz
umcs umcs umcs!
tam w lodzi to sie tylko zabijaja!
>tam w lodzi to sie tylko zabijaja!

how do you mean?
dżuwenalija
>dżuwenalija

It sounds like my kind of place.
a skad jestes? ja tez sie wybieram na fil ang na UMCS i UŁ, UMCS bezwzglednie lepszy,wyzszy poziom, odradzam KUL :)
Jesli chodzi o NKJO to, niestety, w tym roku nie ma naboru na studia dzienne. A wiec pozostaja ci wieczorowe i zaoczne, co po prostu oznacza platne... Chociaz, wiesz, w Lodzi NKJO jest na takim poziomie, ze szkoda gadac... Jesli myslisz o umcsie albo UŁ, to znaczy, ze chyba jednak Twoj poziom angielskiego jest troche wyzszy niz wymagany do NKJO (czyt.FCE). Pozdrawiam
stalowa wola
Na UMCS liczba osob na jedno miejsce w zeszłym roku wynosiła ok 9, podobnie na UW, na UŁ- 6,14 natomiast na UJ w zeszłym roku bylo...15,5 osoby na miejsce ( ja złożylam papiery na UŁ,UW i ...UJ)
Czy to był dobry wybór okaże się po egzaminach:) jestem jednak dobrej mysli, a w pierwszej kolejności chcialabym dostac sie do Łodzi. Na UŁ z tego co wiem po kursach przygotowawczych, nie jest łatwo się dostać, potrafią czepiać się szczegołów na egzaminach, ale zobaczymy jak to będzie, okaże się wszystko juz niebawem -w czerwcu.
pozdrawiam
dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę