Anglistyka UW czy UMCS?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Dostałam się na anglistykę na te dwie uczelnie i nie wiem którą wybrać.
Na której z nich jest wyższy poziom? Gdzie jest lepsza atmosfera? Które miasto
jest bardziej przystępne dla studentów?:) Proszę o opinie i z góry dziękuję.
jaki był próg na UW?
Hej, która jesteś? mam taką samą sytuację. Ale ja idę na uw, bo tam można wybrać sobie specjalizację od drugiego roku. poziom chyba porównywalny. Wiadomo,że lublin przyjazny dla studentów, bo tam przecież sami studenci. ale ja mam do warszawy 2 godziny autobusem, a do lublina 5. i chcę czasem się w domu pojawić, jak mi będzie smutno, beznadziejnie i źle.
Hej, ja jestem w samym "ogonie" bo dopiero 121. na 125 miejscXD A na UMCS jestem na 55., z ang. miałam 90% a z geografii i z wosu odpowiednio 85 i 82.
Hmm a właśnie ja do Lublina mam ok. 2 h krócej niż do Wawy ale w Warszawie studiuje mój brat, więc już nie wiem na co się zdecydować.
no ja też nie wiem co ci poradzić.a ja na umcs jestem pierwsza jak ten psychol, więc odstąpię komuś moją pozycję.
O ja cię kręcę! Gratulacje! Ale jeśli dużo bliżej masz do Warszawy to rzeczywiście lepiej UW wybierz a ja się jeszcze pozastanawiamXD
wiesz skitzodancer, tez mialam podobna sytuacje- moja siostra w jednym miescie i--,... co tu robic?

i... ucieklam od niej do innego miasta hehe... chce sie poczuc niezalezna :P

zycze Ci zebys podjal dobra decyzje
przepraszam!!!!--- zebys podjęłA :D
Dzięki isabellka:):D Może to rzeczywiście dobra wskazówka.
Pozdrawiam. Skitzodancer(a tak naprawdę to też Iza:)
Heja!
Jeśli miałbym komuś doradzać miasto...To oczywiscie,ze Warszawa.Po pierwsze to stolica,a co za tym idzie więcej mozliwości itd.
Nie studiuję anglistyki,chociaż też filologię obcą(romanistykę na UMK).
Lublin też fajne miasto,ale uważam,ze stolica to stolica...
Życze trafnego wyboru!
Bonne chance!:)
QbA,elo:)
heh, sama mieszkam w lublinie, ale na studia złożyłam też do warszawy. myślę, że warszawa będzie miała ciekawsze specjalizacje, więcej zajęc praktycznych niż umcs;) ale to tylko moje skromne zdanie;)
Wszystko zależy czego oczekujesz od studiów. W Warszawie nie ma specjalizacji tłumaczenia, nawet jeśli wybierzesz językoznawstwo od 2 roku. Moja koleżanka wybrała Warszawę 4 lata temu i się rozczarowała, bo bardzo chciała być tłumaczem. Zrezygnowała z filologii w innym mieście gdzie miała specjalizację tłumaczeniową.
Pozdrawiam
Owszem. Musze wyprowadzidz z bledu osoby zainteresowane specjalizacja tlumaczeniowa na anglistyce UW. My takowej nie mamy. Sa 3 specjalizacje: amerykanska (kultura + literatura), brytyjska (kultura + literatura) i jezykoznawcza. Jako pasjonatce literatury USA mi osobiscie taki uklad bardziej niz odpowiada.
to troche dziwne, ze w stolicy nie ma specjalizacji tlumaczeniowej, z tego co sie dowiaduje to jakby tego nigdzie nie bylo, a przynajmniej nigdzie nie pisze czarno na bialym:/ (ktos tam pobąkiwal ze na uj jest niby od poczatku studiow, ale czy to prawda, to nie wiem...) ja wlasnie ide na umcs i tam tez nie ma, szkoda, bo mnie wlasnie to interesuje, widze ze bede cos musiala kombinowac po licencjacie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa