Studenci UJ, jakiego słownika używacie?

Temat przeniesiony do archwium.
Nie chodzi o słowniki internetowe. Jakie słowniki możecie mi polecić, ponieważ mam zamiar kupić sobie "porządniejszy"słownik.
a dleczego tylko do studentów UJ?? czyżby studenci innych szkół uzywali gorszych słowników?? jeden z lepszych słowników to "Longman Dictionary of Contemporary English" i jestem pewien ze wielu studentów UJ to potwierdzi. ja nim nie jestem :D
pozdrawiam!!
Longman jest dobry, ale ja w czasie studiow korzystalem z Oxford Advanced Learner's Dictionary lub Wielki Slownik Pol-Ang i Ang-Pol Oxford - PWN

PS tez nie bylem studentem UJ ;)

pozdrawiam
krzysgie
Również nie jestem studenyką UJ. ale potwierdzam słowa przedmówców- to trzy najlepsze słowniki dla filologa:)
Na studiach zajechałem Oxford Advanced Dictionary, po prostu rozpadł się po kilku latach. Dla mnie jest to słownik "wzorcowy" :) Polecam też zdecydowanie Longman Dictionary of English Language and Culture, ponieważ znajdziesz w nim wiele rzeczy, których nie ma w zwykłych słownikach. I jeszcze dorzucę Longman Pronunciation Dictionary :) Przydaje się bardzo!

Polecam też recenzje słowników na tej stronie -> http://serwistlumacza.com/content/view/111/44/

Pozdrawiam
O.

« 

Szkoły językowe

»

Zagranica