praca licencjacka

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!
Kończę pisac pracę licencjacką z literaury angielskiej i mam duży problem z napisaniem wstepu i zakończenia. Czy ktoś mógłby mi pomóc i podpowiedzieć co konkretnie powinno się znalezc we wstępie i zakończeniu? Szukam i szukam w internecie jakichs przykładowych prac żeby zobaczyć jak to powinno wyglądac ale znalazlam jedynie prace z metodyki. Proszę o pomoc, pozdrawiam!
mysle ze najlepiej popatrzec na prace z ubieglych lat na uczelni. we wstepie pisalam o temacie pracy czyli jesli piszesz o lit to musisz napisac o tym kazda praca jest inna wiec nie ma jednego schematu a w zakonczeniu piszesz po polsku ja tak pisalam nie wiem jak jest u was na strone o czym jest praca z ilu rozdzialow sie sklada co jest tematem kazdego rozdzialu jesli masz research to wspomnij o tym trudno mi wiecej podpowiedziec bo nie pisalam o lit a metodyce ale moze ktos inny sie wypowie.
jesli chcesz moge ci podeslac wstep i zakonczenie ale jak juz wspomnialam pisalam z metodyki
dziekuję bardzo za odpowiedz, jakbyś mogła to wyslij mi prosze Twoj wstęp i zakonczenie, moze mi to pomoze.moj mail to [email] Straszne męki przeżywam z tą moją pracą, zwlaszcza ze studiuje zaocznie i widze, ze jeszcze sporo musze sie nauczyc:). wydaje mi sie, ze praca z literatury jest dosc specyficzna i pewnie dlatego mam takie problemy ze wstepem i zakonczeniem. Moja praca ma 3 rozdzialy, pierwszy jest teoretyczny a 2 pozostale to analiza utworów.
Jeszcze raz dzieki za odpowiedz. A moze jest na forum ktos, kto pisal prace z literatury i jeszcze cos doradzi? Będę nieziemsko wdzieczna:)
jeśli nie będzie dla Ciebie (Pani_x) problem wyslanie mi wstępu i zakończenia ...to byłabym bardzo wdzięczna. Chce jedynie przeczytać poprawnie napisany wstęp
i zakończenie ;) mój e-mail to [email]

pozdrawiam
zaraz bedzie wszystko na mailach :)
Mam do Ciebie Kerol pytanie skąd wzięłaś pomysł na temat pracy licencjackiej z literatury brytyjskiej, bo ja właśnie zaczynam pisac prace i nie wiem skąd wziąść pomysł na temat. Co prawda mam coś na myśli ale nie jestem z tego do końca zadowolona. Będę wdzięczna za odpowiedż. Pozdro
Miałam duży problem z wyborem tematu pracy-na początku przeglądałam strony uniwersytetów (gł. zagranicznych), tam często były różne tematy prac, nie jestem pewna ale chyba na stronie UAMu też są jakies pzrykładowe tematy prac zaliczeniowych.Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w internecie sporo tematów. Póżniej przedstawiłam ten mój wybrany temat promotorowi a on go nieco zmodyfikował.
Dzięki za info. Mam jeszcze pytanie w jakich konkretnie działach są te tematy, bo jakoś ciężko mi się do nich dostać. W szczególności na stronach zagranicznych uniwersytetów.
Będę bardzo wdzięczna za Twoje wskazówki.
Praca licencjacka: BUSINESS ENGLISH.--> Gdzie moge znalezc literature fachowa dotyczaca tego tematu? Czy ktos moglby mi podpowiedziec jakie pozycje warto wykorzystac do napisania tej pracy?
A może masz GG?
nie no ogarnijcie sie troche. niedlugo bedzie sie prosilo o napisanie rozdzialu, a potem calej pracy. piszecie prace licencjacka, sami od seibie cos dajcie. przede wszystkim polecam skorzystac z biblioteki na uniwersytecie.
Szanowny kolego, mamy wolność słowa:) Chyba że kolega ma orientację propisowską, i zabroni nam rozmawiać:)
Zauważmy że nie wszyscy mieszkają w Warszawie lub Kraku. To nie Chiny. Niektóre biblioteki mają wyposażenie z czasów komuny.
ciezko mi w to uwierzyc. w kolegium nauczycielskim w gliwicach jest swietnie wyposazona biblioteka, a nie jest to najwieksze kolegium jezykowe jakie mozna sobie wymarzyc.
chodzi mi tez o to, ze zanim ja zabralem sie do pisania pracy dyplomowej przeszukalem wszystkie mozliwe zrodla (internet jest znakomitym zrodlem, jesli potrafi sie z niego korzystac), popytalem ludzi, a nie szedlem do internetu.
tu chodzi o napisanie pracy licencjackiej, a nie rozprawki w liceum i nie mozesz pisac na temat, o ktorym masz blade pojecie/ktorym nie jestes zainteresowana w zaden sposob, gdyz wyjdzie z tego slabizna. oto moja opinia.
Gabi, przepraszam że sie nie odzywałam ale nie zaglądałam ostatnio na forum. Mam za kilka dni obronę więc się intensywnie uczę i nie mam czasu poszukać tych stron ale obiecuje sie w weekend odezwać jak juz bede po i wtedy dokladnie Ci napisze.
Przepraszam bardzo za kłopot i dzięki . Pozdro.
Wiesz co bartasz, przestan sie madrzyc. W bibliotece w moim kolegium byla akurat jedna pozycja dotyczaca tematu BUSINESS ENGLISH i do tego podrecznik do nauki. Jak wiadomo takie podreczniki mozna znalezc na kazdym kroku , a gorzej jest z literatura fachowa o ktora pytalam .Bez sensu zabierasz tu glos na forum. Idz sie pomadrzyc gdzies indziej.
Wiesz co bartasz, przestan sie madrzyc. W bibliotece w moim kolegium byla akurat jedna pozycja dotyczaca tematu BUSINESS ENGLISH i do tego podrecznik do nauki. Jak wiadomo takie podreczniki mozna znalezc na kazdym kroku , a gorzej jest z literatura fachowa o ktora pytalam .Bez sensu zabierasz tu glos na forum. Idz sie pomadrzyc gdzies indziej.
haha, bez watpienia forum internetowe to miejsce gdzie osoba piszaca prace licencjacka powinna zwrocic sie w pierwszej chwili napotkajac problem w postaci braku podrecznikow. nie szukac w bibliotekach, nie pytac wykladowcow, nie prosic o pomoc promotora, tylko wlaczyc komputer i napisac post na forum, brawo. z jakiej szkoly jestes?
,
Gabi,zerknij na te strony:
http://www.literature-study-online.com/essays/
http://www.123helpme.com/search.asp?text=where+are+you+going
http://humwww.ucsc.edu/CultStudies/PUBS/Inscriptions/vol_3-4/minh-ha.html
tu są jakies przykladowe tematy ze strony Instytuty anglisyki UW, na ich stronie znajdziesz wiecej:
1. The Concept of Time Travel in H.G. Wells and Terry Pratchett.
2. The Motif of Childhood in the Writings of Dylan Thomas
3. The Concept of the Past in Contemporary Science Fiction Literature
4. The Oriental in the Poetry of W.B. Yeats
5. The Motif of the Quest in the Poetry of T.S. Eliot
6. The Motif of Temptation in John Milton and J.R.R. Tolkien
7. The Pastoral Mode in the Lyrics of Ian Anderson

Wiesz, najlepiej napisz do mnie na maila, jak masz jakies pytania dot. pracy. Ja szczęśliwie zdałam juz egzamin, a z pracy dostałam 5:):), pozdrawiam!
Serdeczne dzięki za poświęcenie mi czasu i gratulacje ze zdanej pracy. ;-} Na pewno się jeszcze odezwe na maila.
Jesli jeszcze potrzebujesz, to ja CHYBA mam rozne artykuly o business English, bo tez na ten temat pisalam. Z naciskiem na "chyba" - bede musiala sprawdzic w domu. Jesli mam, to moge ci je wyslac.

I potwierdzam, ze wcale nie tak latwo znalezc o business English, akurat nie to co potrzebujesz, a ja mialam dostep elektroniczny do wielu bibliotek w wielu krajach.
Nie ma sprawy, w razie czego pisz śmiało na maila, chętnie pomogę bo sama miałam dużo problemów z pisaniem więc wiem jak to jest. Poza tym mój promotor był taki średnio chętny do współpracy niestety. A tak z ciekawości spytam, gdzie studiujesz?
Pozdrawiam!
czy ja równiez moge prosic o takie wskazówki co do tego co ma zawierac wstep i zakonczenie takiej pracy? ps ja tez pisze z met. 1 rozdz to teoria a 2 doswiadczenia. to moj mail: [email] z góry thanx:)
witam serdecznie pania x
ja mam zamiar pisac prace licencjacka z metodyki ale nie wiem jaki temat wybrac i jaka ja pisac..nie wiem jaka jest struktura takiej pracy..co powinnam zawrzec itd...moze moglaby mi pani wyslam czesc swojej pracy albo jakies propozycje..za kazda rade bede wdzieczna...bo niestety promotora jakby nie było....moj email to [email]
Czy ktos pisal prace licencjacka z metodyki?
prosze o kontakt [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia za granicą