plan pracy licencjackiej-co z badaniami ?

Temat przeniesiony do archwium.
Piszę pracę licencjacką z fonetyki (niestety nie z własnego wyboru). Wymyśliłam sobie kilka tematów powiązanych z metodyką: TEACHING WORD-STRESS PATTERNS TO PUPILS AT THE ELEMENTARY LEVEL (AGE NINE - TEN)albo TECHNIQUES FOR IMPROVING 14-16-YEAR-OLD STUDENT'S PRONUNCIATION albo może TEACHING PRONUNCIATION TO DIFFERENT AGE GROUPS. Bardzo proszę osoby bieglejsze w fonetyce i metodyce o komentarz, czy te tematy mają sens, czy nie ma tam jakiejś okrutnej miny i który wybrać. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak przygotować plan, ewentualnie jakie można tutaj przeprowadzić badanie. Nie ukrywam, że chętnie zrobiłabym coś ze spectogramem, bo to konik mojego promotora, ale nie wiem, czy to nadaje się do wybranych przeze mnie tematów. Uff, szepnę tylko: pomocy....
Najłatwiej przeprowadzić badania do tematu 1 - wiesz, co badasz. Jeśli chodzi o "teaching pronunciation" czy "improving ...", to nie bardzo wiadomo, na czym się koncentrujesz, więc trudno będzie stwierdzić, czy nauczyłaś i czy się poprawiło. Można oczywiście w tematach 2 i 3 wydzielić, powiedzmy, trzy dziedziny - word stress, vowels, elision, ... - i wtedy zbadać w tych trzech dziedzinach. To z kolei może być ciekawsze (i bardziej magisterskie), niż tylko word stress u dziewięciolatków.
hej ja mam pytanie do Ciebie-myśle o studiach na filologi angielskiej- czy moglabys mi o nich napisac kilka słow-wrażenia, jak Ci sie podoba?
moje [gg]
hej ja tez pisze prace licencjacka w tym roku i nie mam zielonego pojecia o czym...... moze macie jakies ciekawe propozycje? lubie metodyke, za to nie cierpie literatury. POmozcie!!! mam malo czasu i caly czas stoje w miejscu :(((( pozdro

»

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę