Certyfikaty a studia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Obecnie pracujaca w Anglii (potwierdzic to moze nieobecnosc znakow polskich. Wiadomo, ze klawiatura angielska takich nie posiada ;)) zamierzam wrocic do ojczyzny we wrzesniu tego roku i podjac kurs przygotowujacy do CAE. Mam zamiar zdac CAE w sesji letniej 2009 roku i podjac studia na wymarzonej Filologii angielskiej (UMK).

Po tych podanych informacjach mozecie mi powiedziec czy z CAE mam szanse? Czy istnieje mozliwosc, ze certyfikaty zwalniaja z rekrutacji? Czy musze poprawiac mature (zdawalam w 2006 roku)? Jak wyglada rekrutacja na studia z kilkuletnia przerwa w edukucji?

Bylabym wdzieczna za posty. Rozwialyby wiele moich obaw...

Pozdrawiam. Ola.

BTW. Nienawidze angielskiej zimy, bez sniegu i ogolnie z pogoda wiosenna :/
Na zadany temat nie mam nic do powiedzienia, ale skoro juz o tym wspominasz:

(potwierdzic to moze nieobecnosc znakow
>polskich. Wiadomo, ze klawiatura angielska takich nie posiada ;))

To jest mało prawdopodobne. W każdym razie w Windowsach można łatwo dodać wiele różnych klawiatur.
Dokładnie, ja bez problemu używam hiszpańskich znaków na "polskiej" klawiaturze :)
alexa-
Nie znajac twojego obecnego poziomu jez. ang - naprawde jest nam trudno cos powiedziec.
Szanse to zawsze masz - ale tez zalezy ile sama sie bedziesz chciala uczyc, nie oczekuj ze wystarczy isc na kurs i hej presto - wszystko zalatwione.
Cóż... nigdy nie bylam mózgiem komputerowym.. Jednak mi się udalo znaleźć polskie znaki ;) Chociaż nie wiem dlaczego 'l' z tą śliczną mala, kszywą kreseczką tu nie wchodzi :/

Opisalabym się na poziom średnio-zaawansowany. Znam czasy, większość struktur gramatycznych, ale mam problemy z używaniem ich w mowie. Z gramatyką kuleję bardzo.. Prawie wcale nie mam kontaktu z językiem angielskim pisanym. Praca kelnerki to ogólnie kontakt slowny :/ Niestety..

Myślę, że kurs i systematyczna nauka uzupelnilyby moje braki... Ale czy rok takiej nauki mi wystarczy by osiągnąć cel, czyli wymarzone studia????

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie